Burnoje netelpantis liežuvis atėmė iš mergaitės galimybę šypsotis ir net normaliai valgyti

Sulaukusi dvejų metukų, Ovilia Gilles pagaliau pirmą kartą nusišypsojo. Skamba neįprastai, tačiau iki tol ji to tiesiog fiziškai negalėjo padaryti. Mergaitė gimė su reta genetine liga – jos liežuvis augo kelis kartus greičiau nei jos mažas kūnelis ir kėlė riziką uždusti. Mergaitei – Bekvito-Vydemano sindromas, – gūžtelėdami pečiais diagnozavo medikai.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 12, 2012, 11:13 AM, atnaujinta Mar 14, 2018, 4:48 PM

Išgelbėti nuo baisių pasekmių mergaitę teko gelbėti net tris kartus.

Dar tuomet, kai Emma jos laukėsi, septintą mėnesį darydami echoskopiją gydytojai pastebėjo, kad besivystančio kūdikio liežuvis yra nenormaliai didelis. Sužinoję apie šią dar negimusios mergaitės ligą tėvai kaip reikiant išsigando. „Buvome įspėti, jog vaikelio liežuvis be perstojo auga ir niekas negali pasakyti, kaip visa tai baigsis. Labai išsigandome“, – portalui dailymail.co.uk kalbėjo Ovilios tėvai.

Medikai Emmai nerekomendavo gimdyti natūraliai, todėl jai buvo atliktas Cezario pjūvis. „Aš nemačiau jos iškart, kai ji gimė. Vyras man parodė mažylės nuotrauką telefone ir aš pravirkau“, – sakė Emma. Pasak jos, mergaitės liežuvis buvo labai didelis ir net netilpo į burną. Dėl šios priežasties motina negalėjo jos maitinti krūtimi, todėl Oviliai motinos pienas buvo girdomas per šiaudelį. Su medikų pagalba taip gimdyvė ir kūdikis gyveno šešias savaites.

Kai abi buvo paleistos iš ligoninės, gydytojai pastebėjo, kad dėl nenormaliai greito liežuvio augimo vaikui tapo sunku kvėpuoti ir ji kasdien rizikavo uždusti. Olivijai prireikė skubios pagalbos – jai buvo prapjautos trachėjos ir padaryta pirmoji liežuvio mažinimo operacija. Tol, kol kvėpavimas stabilizavosi, jai teko gulėti ligoninėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.