Daugiau nei pusė žmonių netaisyklingai valosi dantis

Odontologijos specialistų atliktas tyrimas parodė, kad tik 30 proc. planetos gyventojų taisyklingai valosi dantis. Taip pat išsiaiškinta, kad teisingai valantis dantis galima išvengti karieso, dantenų uždegimo, akmenų susidarymo. Todėl odontologai rekomenduoja naudotis ne tik dantų šepetėliu, bet ir dantims skirtu siūlu. Be to, reikėtų atlikti gilesnį dantų valymą pas odontologą.

Taisyklingai valantis dantis galima išvengti karieso, dantenų uždegimo, akmenų susidarymo.<br>123rf
Taisyklingai valantis dantis galima išvengti karieso, dantenų uždegimo, akmenų susidarymo.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 27, 2012, 8:41 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 9:38 AM

Tyrimo duomenimis, maždaug kas dešimtam žmogui labai greitai susidaro dantų akmenys. Norint to išvengti, pakanka teisingai valyti dantis. Taigi, dantų šepetėlį reikia laikyti 45 laipsnių kampu ties dantenų linija. Priešingu atveju, dantenų problemų neišvengsite, padidėja jų jautrumas, pradeda kristi dantys.

„Dantis reikėtų valyti po kelis, o ne visus iš karto, – pataria odontologė Karishma Jaradis. – Taip pat nepamirškite nuvalyti ir liežuvį. Galinius dantis reikėtų valyti laikant šepetėlį beveik vertikaliai. Dantis valykite ne trumpiau kaip 2-3 minutes. Svarbiausia, išsirinkti labiausiai tinkamą jūsų dantų tipui šepetėlį, kurį reikėtų keisti kas tris mėnesius. Taip pat vertėtų pakeisti šepetėlį ir persirgus peršalimo ligomis“.

Parengė Sniegė Pilypienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.