Sibire vaikų darželio auklėtojos mažylius grūdina lediniu vandeniu

Sibire įsikūrusio vaikų darželio „Rodničok“ auklėtojos labai rūpinasi vaikų sveikata. Jos su mažyliais grūdinasi lauke apsiliedamos lediniu vandeniu. Oro temperatūra Sibire dabar yra nukritusi iki 25 laipsnių šalčio, rašo kp.ru.

Rusijoje vaikai grūdinasi apsipildami ledini vandeniu.<br>kp.ru
Rusijoje vaikai grūdinasi apsipildami ledini vandeniu.<br>kp.ru
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 3, 2013, 3:18 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 1:10 AM

Įprastai žiemos Sibire būna labai atšiaurios, tačiau Altajaus krašto žmonės seniai priprato prie tokių šalčių ir gyvena įprastu gyvenimo ritmu. Jie net ir spaudžiant stipriam šalčiui eina į darbą, veda savo vaikus į darželius, mokyklas.

Kai kuriose vaikų ugdymo įstaigose vaikučiai mokomi ne tik piešti, lipdyti iš plastilino, bet ir grūdinti organizmą. Šios treniruotės skirtos imunitetui stiprinti, tačiau jos nenutraukiamos ir per didelius šalčius. Vaikai, apsirengę vien apatiniais, išbėga į kiemą, ten auklėtojos jiems įteikia plastikinius kibirėlius su šaltu vandeniu. Vaikai juo apsipila ir išsivolioja pusnyse. 

Vaikų darželio „Rodničok“ direktorė yra įsitikinusi, kad tik taip grūdindamiesi auklėtiniai gali išvengti sveikatos problemų. 

„Maždaug prieš 18 metų mažiausiai pusė grupės vaikų nelankydavo vaikų darželio dėl to, kad susirgdavo gripu ir kitomis ligomis. Akivaizdu, kad reikėjo sukurti metodą, stiprinantį imunitetą ir apskritai visą organizmą. Pasitarusios su gydytojais mes nusprendėme taikyti grūdinimo metodą. Po to mes sulaukėme puikių rezultatų: gerokai sumažėjo sergančių vaikų“, – sakė „Rodničok“ vadovė Olesia Osinceva. 

Tiesa, vaikų darželio darbuotojos neverčia vaikų atlikti grūdinimosi procedūros. Vaikai savo noru apsilieja vandeniu ir perbėga basomis per sniegą. Viskas trunka ne ilgiau kaip 90 sekundžių.   Be to, tėvai, nenorintys, kad jų vaikai būtų grūdinami tokiu būdu, gali atsisakyti, tačiau, direktorės teigimu, beveik visi suaugusieji pritaria šiam organizmo grūdinimo ir imuniteto stiprinimo procedūrai. 

Šio metodo efektyvumą patvirtino ir Barnaulo miesto gydytojai, pranešę, kad gripo epidemija apeina šio vaikų darželio auklėtinius. Be to, anot medikų, grūdinimosi metu žmogus adaptuojasi prie ekstremalios aplinkos, o kartu pagerėja visų organų veikla.

Parengė Sniegė Pilypienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.