Mergytei, gimusiai su plakančia širdimi išorėje, Amerikoje atlikta operacija

Teksasietė Odrin Cardin gimė su itin reta patologija: mergytės širdelė susiformavo ne krūtinės viduje, o ant jos viršaus. Anot specialistų, toks defektas būna tik vienam iš aštuonių milijonų naujagimių, praneša texaschildrens.org.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 5, 2013, 11:37 AM, atnaujinta Mar 14, 2018, 12:21 AM

90 proc. kūdikių, turinčių šią itin retą patologiją, miršta gimdymo metu arba pirmąją savo gyvenimo dieną. Tačiau Odrin pavyko išgyventi. Hjustono ligoninėje jai buvo atlikta itin sudėtinga operacija. Šiuo metu mažylė pamažu atgauna jėgas.

Operacijoje dalyvavo ne tik širdies-kraujagyslių chirurgai, bet ir plastikos specialistai bei pediatrai. Medikams pavyko perkelti širdį į įprastą padėtį.

Apie dukters patologiją motina sužinojo, kai laukėsi jau 16 savaičių. Меdikai pasiūlė moteriai arba nutraukti nėštumą, arba išnešioti ir pagimdyti kūdikį, žinant, kad jis gali mirti. Taip pat gydytojai pasiūlė padaryti angą krūtinėje dar negimusiai mergaitei ir atlaisvinti vietą širdelei.

„Jūs niekad nesuprasite, ką jaučia motina, priimdama tokį sprendimą, kol jums patiems netenka su tuo susidurti akis į akį“, – sakė Ashley Cardin.

Anot gydytojų, tai tik pirmoji operacija, kurią patyrė mergaitė. Artimiausiais metais jai prireiks dar kelių chirurginių operacijų. Bus stengiamasi pašalinti ligos sukeltas problemas.

„Nepaisant to, kad mergytės širdelė susiformavo už krūtinės ląstos ribų, ji gimė be jokių kitų sindromų arba genetinių ligų, kurios galėtų sukelti papildomų sunkumų. Dar anksti prognozuoti ateitį, tačiau Odrin kiekvieną dieną jaučiasi vis geriau ir geriau“, – sakė mergaitę operavusi Hjustono ligoninės vaikų kardiologė Carolyn Altman.

Mergaitė gimė prieš penkias savaites. Jos mama Ashley vadina ją „stebuklingu vaikeliu“.

Parengė Sniegė Pilypienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.