Pelėsiniai sūriai apsaugo nuo kraujotakos ir širdies ligų

Pasaulio dietologai jau seniai pripažino prancūzų mitybos racioną naudingu ne tik dėl jų mėgstamo raudonojo vyno taurės, bet ir dėl pelėsinių sūrių. Būtent jie padeda prancūzams jaustis žvaliai ir nebijoti ankstyvos mirties, rašo „The Malaysian Insider“.

Pelėsiniai sūriai gali apsaugoti nuo kraujotakos ir širdies ligų.<br>123rf
Pelėsiniai sūriai gali apsaugoti nuo kraujotakos ir širdies ligų.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 6, 2013, 11:03 AM, atnaujinta Mar 14, 2018, 12:08 AM

Anot tyrėjų, dirbančių kompanijoje „Lycotec“, sūriai su pelėsiais pasižymi priešuždegiminėmis savybėmis. Ypač jie yra veiksmingi rūgštinėje terpėje, pavyzdžiui, skrandyje. Tai paaiškinama faktą, kad tarp visų pasaulio tautų prancūzai rečiausiai miršta dėl kraujotakos ir širdies ligų.

2009 metais Prancūzija buvo trečioje vietoje tarp šalių, kur užfiksuotas mažiausiai mirties atvejų, susijusių su širdies negalavimais ir insultu.

Esant chroniškam uždegimui kenčia arterijų sienelės ir formuojasi pavojingi židiniai. Mokslininkai tikisi išsiaiškinti priešuždegiminius junginius, esančius pelėsiniuose sūriuose. Taip būtų sukuriami veiksmingi farmaciniai preparatai nuo širdies ligų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.