Miegančiosios gražuolės sindromu serganti britė neprabunda po kelias savaites

Britė Shannon Magee beveik neprabusdama miegoti kelias savaites. Mirror.co.uk praneša, kad dėl šio savo negalavimo 17 metų mergina pramiegojo Šv. Kalėdas, savo gimimo dieną, kitas šeimynines šventes ir net egzaminus, vidurinio mokslo atestatui gauti.

Miegančiosios gražuolės sindromu sergantys žmonės gali nepabusti kelias savaites. Tačiau miego metu jie gali užkandžiauti, kalbėti ir užsiimti kita veikla.<br>123rf
Miegančiosios gražuolės sindromu sergantys žmonės gali nepabusti kelias savaites. Tačiau miego metu jie gali užkandžiauti, kalbėti ir užsiimti kita veikla.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 9, 2013, 9:26 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 10:27 PM

Be to, miegodama Shannon sugeba išdarinėti neįtikėtinus dalykus. Pavyzdžiui, nuoga vaikšto po kambarius, kalbasi su vaiduokliais. Taip pat ji dainuoja pop šlagerius ir dideliais kiekiais kemša šokoladinius saldainius.

„Kai Shannon atsibunda, mes neatpažįstame dukters: ji tampa agresyvi, susierzinusi ir pikta“, – tvirtino merginos tėvai.

„Vieną kartą aš keturias dienas miegodama garsiai dainavau dainą „Hallelujah“, kurią Alexandra Burk atliko televizijos šou. Baisiausia tai, kad nežinojau tos dainos teksto ir rėkiau tik priedainį. Aš buvau kaip užstrigusi plokštelė, nes vis kartojau tą patį žodį „aleliuja“. Įsivaizduokite, mano tėvams to reikėjo klausytis keturias dienas“, – pasakojo Sh. Magee. 

Per penkerius metus gydytojai taip ir nesugebėjo nustatyti, kodėl paauglė taip keistai elgiasi. Jie niekaip negalėjo paaiškinti šių simptomų, kol galų gale merginos tėvas Christopheris pats viską išsiaiškino. Jis ėmė ieškoti informacijos apie savo dukros keistenybes internete. Atlikus keletą testų ir pasikonsultavus su specialistais internetu, paaiškėjo, kad Shannon serga „Kleine-Levin“ sindromu, kitaip vadinamu „miegančiosios gražuolės sindromu“.

Britanijoje tik 45 žmonės susiduria su tokiomis pat neurologinio negalavimo problemomis ir nepatogumais, kuriems būdingi reguliarus užsitęsęs miegas ir elgesio pokyčiai. Shannon svajoja tapti slaugytoja, tačiau jai kelia nerimą tai, kad jos nestabili fizinė ir psichinė būsena gali būti kliūtis įgyvendinant savo svajonę.

Parengė Sniegė Pilypienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.