Turėti naujus dantis galima po vieno apsilankymo pas gydytoją

Investicijas į sveikatą, tiksliau į dantis, sau leidžia ne tiek turtingi, kiek išmintingi, į ateitį žvelgiantys ir savo gyvenimo kokybe besirūpinantys žmonės. Pasirodo, pažangių metodikų dėka, naujus dantis galima turėti jau po vieno vizito pas odontologą. Ant kokybiškų implantų atkurti dantys atsiperka – tinkamai prižiūrimi jie tarnauja iki gyvenimo pabaigos.

Pedagogei Gemmai Navickienei atkurti dantis užteko vieno vizito pas gydytoją Simoną Bankauską.
Pedagogei Gemmai Navickienei atkurti dantis užteko vieno vizito pas gydytoją Simoną Bankauską.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 1, 2013, 10:11 AM, atnaujinta Mar 12, 2018, 7:52 PM

Statistika negailestinagai byloja – dantų netenka vis jaunesni žmonės. Priežastys įvairios – genetika, maisto kokybė, gyvenimo įpročiai, ligos. Daugelio šiuo metu vidutinio amžiaus žmonių dantimis savo laiku „pasirūpino“ sovietinė odontologija, nepasižymėjusi kokybišku darbu, taikiusi pasenusias dantų atkūrimo metodikas, naudojusi prastas medžiagas. Dėl to daugėja aktyvių, darbingų pusamžių žmonių, kurie vieną dieną pasijunta... bedančiais pensininkais. O kaip gi kitaip pavadinsi tuos, kuriems belikę vos keli savi dantys ir gresia „išimami stalčiai, vakare sumerkiami į stiklinę“?

Tai verčia ieškoti patikimų, ilgalaikių dantų atkūrimo sprendimų. Kokybiški dantų implantai – vienintelė pažangi, sveikatą tausojanti išeitis. Skeptikai pasakytų: – paprastam Lietuvos žmogui tai ne pagal kišenę. Mūsų kalbintos pašnekovės dirba paprastus darbus – Gemma Navickienė – kolegijos dėstytoja, Danutė F. – valstybės tarnautoja. Jos pasirinko kokybiškus implantus, nes mano, jog pasirinkimą lemia ne pajamos, bet prioritetai.

Moterų manymu, ateina laikas, kai turi rinktis – ar brangiau kainuojantys, bet kaip savi nauji dantys ant kokybiškų implantų, kurie, tikėtina, tarnaus visą gyvenimą, ar alternatyvūs laikini sprendimai. Be jokių kalbų – laimi implantai! O pinigėlių, pasak moterų, visad galima rasti – dauguma vidutinio amžiaus lietuvių turi susitaupę „juodai dienai“, be to galima pasiskolinti, gydytis išsimokėtinai. „Jeigu gydytojas davė naujus dantis, jie padės man užsidirbti duonai,“- perfrazuodama žinomą posakį juokauja G. Navickienė, kuriai tvarkingi dantys, dirbant pedagoginį darbą, yra labai svarbu. O valstybės tarnautoja Danutė F., paklausta apie tai, ar buvo verta investuoti, užtikrintai tvirtina: „Aišku verta! Mūsų šeima vidutinė ir mums tai buvo nemaži pinigai, bet visi sutarėme, kad investuosime į mano dantis. Ir dabar aš labai patenkinta!“

Nauji dantys – unikalios metodikos dėka

52 m. Danutė F. dantis susigadino studijuodama universitete chemijos fakultete: „Tais laikais jokių apsaugos priemonių nepaisėme, daug mišinių tiesiog „ragavome“, – prisiminė ji. – Dantys laikui bėgant išbyrėjo. Vis taupiau, gelbėjausi pavienių tiltų pagalba. Bet vieną dieną ir jie nukrito. Pamenu, verkiau visą pusdienį, dukros vestuvės ant nosies, o aš be dantų“.

Panašios problemos kankino ir šešiasdešimtmetę G.Navickienę. „Gydytojams vis pavykdavo šiek tiek sutvirtinti šaknis ir užkabinti tiltus. Bet atėjo laikas, kai savos šaknys jau nebelaikė. Visi odontologai, su kuriais konsultavausi, siūlė tik išimamus protezus arba ilgą gydymą ir tik po to implantavimą. Išimų „stalčių“ paniškai bijojau“, – prisiminė moteris. Ilgam gydymui ir implantavimui pedagogė neturėjo laiko, nes negalėjo mesti darbo. Jos teigimu, išėjus iš darbo rinkos, sugrįžti į ją vyresniame amžiuje jau nėra lengva.

Dabar abi moterys drąsiai šypsosi ir džiaugiasi naujais, nuo natūralių nesiskiriančiais ir kaip tikri „tarnaujančiais“ dantimis ant implantų, kuriuos jos turėjo jau po vieno vizito pas gydytoją.

„Visai atsitiktinai po ranka pakliuvo laikraštis, kuriame buvo rašoma apie kokybiškus „Nobel Biocare“ implantus ir pažangias metodikas, kurios leidžia naujus dantis turėti iš karto po implantavimo, be jokio skausmo. Skambutis gydytojui, konsultacija, padrąsinantis žodis, numatytas operacijos laikas, vienas vizitas ir nauji dantys,“ – trumpai savo sėkmingą gydymo istoriją išdėstė Gemma Navickienė.

„Laimei radau išsigelbėjimą – perskaičiau laikraštyje, kad Prienuose Dantų priežiūros centre taiko naujausias gydymo metodikas ir dantis galima per vieną vizitą susidėti. Taip ir padariau“, – pasakojo Danutė F. Moteris sakė girdėjusi visokių istorijų apie implantavimą, todėl ėjo pas gydytoją šiek tiek įsibaiminusi. Jos nuogąstavimai nepasitvirtino. „Aš net stebėjausi, kad viskas buvo atlikta taip greitai ir neskaudžiai. Dabar sakau – su šiais implantais ir stebuklingomis metodikomis – niekas neturėtų bijoti“.

Moterims buvo įdėti kokybiški „Nobel Biocare“ implantai ir pritaikyta unikali praradusiems dantis skirta metodika All-on-4 (išvertus iš anglų – visi ant keturių). Plačiau apie šią metodiką ir kitus naujausius dantų atkūrimo sprendimus paprašėme papasakoti Dantų priežiūros centro vadovą Simoną Bankauską.

All-on-4 – kuo ypatinga ši metodika?

S. Bankauskas: "Naudojant šią metodiką visam vieno žandikaulio dantų atkūrimui, vietoje tradiciškai sriegiamų 6-8 implantų, naudojami tik keturi. Tai iš esmės keičia viso gydymo eigą, laiką ir kaštus. Ši metodika leidžia išvengti sudėtingų kaulo priauginimo procedūrų. Dėl gydymo paprastumo dažniausiai neegzistuoja nei amžiaus, nei bendros paciento sveikatos būklės apribojimų. Nauji dantys, jei tinkamai prižiūrimi, paprastai tarnauja iki gyvenimo pabaigos."

Ar visi dantų implantai teikia tas pačias gydymo galimybes?

S. Bankauskas: "Implantai labai skiriasi. Priklausomai nuo to, kuriuos pasirinksite, gydymo trukmė gali skirtis ne dienomis ar savaitėmis, o mėnesiais ir metais. Be abejo, kažkiek skiriasi ir kaina. Bet juk natūralu, kad už patogumą, patikimumą, garantijas ir ilgalaikį tarnavimą reikia mokėti.

Išbandžiau daugumą Lietuvoje parduodamų implantų ir nutariau dirbti su švedų kompanijos „Nobel Biocare“ implantais. Kokybės, ilgaamžiškumo ir naujausių technologijų prasme šiuos implantus drąsiai galiu sulyginti su „Mercedes“ ženklu automobilių rinkoje. Juos savo darbe naudoja žymiausios pasaulio odontologijos klinikos. Tik kainos Vakarų šalyse ir pas mus skiriasi kelis kartus.

„Nobel Biocare“ – dantų implantavimo pradininkė, pasaulio implantavimo rinkos lyderė. Jos patirtis siekia beveik 50 metų. Kompanija savo implantams suteikia viso gyvenimo garantiją. Remiantis praktika, net 99 proc. implantavimo procedūrų su jais yra sėkmingos."

Implantai – bene brangiausias dantų atkūrimo sprendimas. Ką atsakysite teigiantiems, kad tai – ne pagal kišenę paprastiem Lietuvos žmonėms?

S. Bankauskas: "Manau, kad tai visų pirma prioritetų klausimas. Mano pacientų tarpe daug, jūsų žodžiais tariant, „paprastų“ žmonių: mokytojai, inžinieriai, valstybės tarnautojai, pensininkai, ūkininkai. Nors gydymas implantais pradžioje gali pasirodyti brangesnis nei kiti alternatyvūs būdai, kokybės prasme jo negalima su jais net lyginti. Nuimami protezai, prie šalimais esančių dantų tvirtinami tiltai nėra ilgalaikiai, o vėliau jie vis tiek „suvalgo“ jūsų pinigus. Šie tradiciniai sprendimai reikalauja pakartotinų investicijų dantų gydymui, koregavimui, atnaujinimui, šalia esančių sugadintų dantų gydymui, šalinimui. Jau nekalbant apie nykstantį žandikaulį, nes tik dantų implantai pilnai atkuria dantį – jo šaknį ir karūnėlę. Kokybiški implantai – pažangiausias dantų atkūrimo sprendimas visam jūsų gyvenimui. Naujus dantis jūs galite turėti vos per vieną vizitą pas gydytoją.

Dantų priežiūros centre galima dantis implantuoti išsimokėtinai, t.y lizingu. Medicinos lizingas leidžia suteikti dantų gydymo paslaugas per trumpiausią laikotarpį, išvengiant ilgo gydymo ir procedūrų atidėliojimo. Atsakymą dėl gydymo finansavimo pacientas gauna net neišėjęs iš klinikos."

Daugiau apie šią ir kitas procedūras galite paskaityti "Nobel Biocare" puslapyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.