Vėžio paliestiems vaikams – po puodynėlę medaus

Kai sveikstantys po ligos vaikai kopinėjo medų, jų motinos slapčia braukė ašarą. Kai kuriems išbalusiems smaližiams nepavyko nulaikyti šaukšto, todėl jie laižė sulipusius pirštus.

Daugiau nuotraukų (1)

Danutė Jonušienė

Feb 9, 2013, 7:00 AM, atnaujinta Mar 12, 2018, 7:15 AM

Vaikų ligoninės Onkohematologijos skyriaus vedėja gydytoja Sigita Stankevičienė ragino: „Šiuo metu medus – tinkamiausia dovana, nes Lietuvoje siautėja gripas. Prašom, vaikai, visi laižykite medų.”

Šią savaitę minint Pasaulinę kovos su vėžiu dieną neįprastą dovaną šio skyriaus mažiesiems pacientams įteikė labdaros ir paramos fondo „Mamų unija” viena steigėjų televizijos laidų vedėja Rūta Mikelkevičiūtė.

90 litrų medaus statinė simbolizuoja prekybos tinklo „Maxima” klientų nuo spalio iki gruodžio paaukotą sumą – 90 tūkst. 540 litų. Ši labdara buvo perduota fondui „Mamų unija”.

„Medus yra geranoriškumo simbolis – į tokį korį mes, Lietuvos žmonės, sunešame lėšas, kurias galime skirti sunkiai sergantiems vaikams”, – teigė R.Mikelkevičiūtė.

Kasmet aukodami lėšas mažiesiems ligoniams pirkėjai vis plačiau atveria pinigines – šįkart pavyko surinkti 15 tūkst litų daugiau nei ankstesniais metais.

„Žmonės aukoja noriai, jiems tai papildomai nieko nekainuoja – tereikia pirkti specialiai pažymėtą prekę.

Kuo daugiau lėšų surenkame, tuo daugiau galime nuveikti gerų darbų”, – kalbėjo „Maxima” atstovė ryšiams su visuomene Olga Malaškevičienė.

Paaukotus pinigus fondas „Mamų unija” planuoja skirti Kauno klinikų Onkologijos skyriaus korpuse esančio vaikų ausų, nosies ir gerklės ligų kabineto medicininei įrangai.

Tokia įranga pravers maždaug 3 tūkstančiams vaikų iš visos Lietuvos laiku nustatyti negalavimų priežastis.

Už kitą dalį lėšų yra planuojama Vaikų ligoninei nupirkti naują narkozės aparatą. Toks pirkinys yra būtinas, nes prieš 12 metų už labdaros lėšas pirktas aparatas jau morališkai susidėvėjęs.

„Čia nėra nė vieno vaiko, kuris nežinotų, kas yra narkozė. Todėl naujas aparatas būtų labai reikalinga dovana”, – pripažino gydytoja S.Stankevičienė.

Kasmet Onkohematologijos skyriuje gydosi apie 60 vaikų, dar 20 vaikų tokios pagalbos sulaukia Kauno klinikose.

Viena dažniausių priežasčių, kodėl vaikams prireikia sudėtingos chemoterapijos, yra ūminė leukemija.

Šia liga dažniausiai serga 3–7 metų vaikai, o jų gydymas trunka apie pustrečių metų.

Lietuvoje yra taikomos tokios pat gydymo schemos kaip ir visame pasaulyje, tačiau be visuomenės pagalbos tokiems vaikams yra sunku padėti.

Onkohematologinis gydymas brangus, šiuolaikinė medicinos įranga sudėtinga, ji greitai morališkai sensta. Todėl kiekviena labdaros akcija yra svarbi.

Visuomenės dėmesio, paramos ir supratimo taip pat reikia kiekvienai šeimai, kurios vaikas serga ūmine leukemija. Niekam ne paslaptis, kad dėl vaiko ligos vienas tėvų turi aukotis ir pasitraukti iš darbo, dažniausiai tai būna motina.

„Negalime išvengti onkohematologinių ligų – nei vaikų apdrausti, nei jų paskiepyti, kad nesirgtų kraujo vėžiu. Išbandymus siunčia pats gyvenimas. Todėl visų žmonių uždavinys – padėti ir laukti stebuklo, kad vaikai pasveiktų”, – priminė gydytoja S.Stankevičienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.