Testas: pasitikrinkite, koks jūsų imunitetas?

Savo imuniteto lygį nustatyti yra nelengva – tam atliekami specialūs tyrimai, kuriuose būna apie 30 parametrų. Problema ta, kad visus šiuos parametrus kvalifikuotai pakomentuoti trūksta specialistų, todėl procesas dažnai būna gana sudėtingas.

Savo imuniteto lygį nustatyti yra nelengva – tam atliekami specialūs tyrimai, kuriuose būna apie 30 parametrų.<br>123rf asociatyvi nuotrauka
Savo imuniteto lygį nustatyti yra nelengva – tam atliekami specialūs tyrimai, kuriuose būna apie 30 parametrų.<br>123rf asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Jurga Motiejūnienė

Feb 11, 2013, 1:56 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 4:24 AM

Pabandykime savo imuniteto lygį nustatyti paprasčiau – testu. Žinoma, jis yra bendro pobūdžio, bet jei sąžiningai atsakysite į klausimus, apie savo imunitetą jau šį bei tą žinosite. Bent jau nutuoksite, ar verta juo susirūpinti.

Atsakykite į klausimus „taip“ arba „ne“ ir pažiūrėkite, kurių atsakymų buvo daugiausiai.

1. Turite aiškiai išreikšto antsvorio arba sveriate per mažai. 2. Dažnai persišaldote, paskui ilgai kosite, sloguojate, lengvai „atkrintate“ atgal į ligą. 3. Nuolat kamuojatės dėl kokios nors lėtinės ligos, kuri nuolat atsinaujina. 4. Miegate jautriai, negiliai, naktį pabundate, jus kamuoja jausmas, kad dažnai tiesiog neišsimiegojote. 5. Judate mažai, nesportuojate, tačiau dažnai persivalgote ir jaučiatės apsunkęs. 6. Mažai vartojate vaisių ir daržovių, jūsų dienos racione daugiausiai mėsos ir duonos gaminių. 7. Esate iš tų, kurie amžinai dėl ko nors nervinasi ir retai jaučiasi ramūs bei atsipalaidavę. Atsipalaiduoti jums išvis sunku, tam prireikia nemažai laiko ir pastangų. 8. Jaučiatės nepatenkintas gyvenimu: darbu, artimaisiais, savimi. 9. Nuolat rūkote, vartojate per daug alkoholio. 10. Mėgstate paskrusti saulėje ir galbūt ne kartą esate persikaitinęs. 11. Gyvenate nelabai komfortiškoje vietovėje: prie judrios sankryžos, triukšmingoje gatvėje arba tokioje vietoje, kur jus nuolat pasiekia sveikatai nepalankūs garai, suodžiai, kvapai, (pvz., dažų, valiklių tvaikas ir pan.) 12. Geriate daug medikamentų – griebiate tabletes norėdami nusiraminti ir nelaukdami, kol organizmas pats susidoros su liga.

Rezultatas: Jei į 8-10 klausimų atsakėte „ne“, vadinasi jūsų imunitetas turėtų būti pakankamai stiprus, o jei iš prigimties jis toks nėra, tai jūs savo sveikatos bent jau negriaunate.

Jei „ne“ atsakėte į maždaug pusę klausimų – reiktų elgtis drausmingiau ir sąmoningai pasirinkti sveikesnę gyvenseną. Kuo vyresnis būsite, tuo stipriau bus „padirbėję“ žalingi faktoriai ir jūsų imunitetas greičiausiai bus susilpnėjęs.

Jei „ne“ atsakėte į mažiau nei pusę klausimų – galbūt jums šioje žemėje jau nusibodo? Jei turite iš prigimties stiprų imunitetą gal dar nejaučiate, kad jis silpsta, bet ilgainiui apie tai tikrai išgirsite iš savo gydytojo. Nelaukite – pradžiai išsiugdykite bent kelis naudingus įpročius. Pradėkite nuo malonesnių – pavyzdžiui, gal jums patinka kokia nors sporto šaka, arba gal jums rytais labai patiktų šviežiai spaustos sultys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.