Kaip iš uždegimo išvaduoti balso stygas?

Parengė Ona Kacėnaitė

Kelios dienos be kalbų - geriausias vaistas balso stygoms.<br>123rf
Kelios dienos be kalbų - geriausias vaistas balso stygoms.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 16, 2013, 1:45 PM, atnaujinta Mar 11, 2018, 7:13 PM

Leiskite pailsėti balso stygoms. Nekalbėkite tris-keturias dienas, net ir pašnibždomis. Mažiausias balso stygų apkrovimas tik pakenks. Dabar joms reikalinga ramybė - tai sumažins pabrinkimą.

Naudokite kompresą. Išvirkite dvi bulves, nulupkite, sutrinkite ir truputėlį atvėsinkite. Šiltą bulvių košę dėkite ant medžiaginės servetėlės, pritvirtinkite tvarsčiu prie kaklo ir apvyniokite šaliku. Kompresą laikykite, kol neatšals. Kartokite tai 2-3 kartus per dieną. Tai padeda atpalaiduoti balso stygas.

Darykite inhaliacijas. Į dubenėlį įpilkite dvi stiklines karšto, bet ne verdančio vandens. Ištirpinkite 1 arbatinį šaukštelį valgomosios sodos. Iš popieriaus pasidarykite tūtelę. Apdenkite galvą rankšluosčiu ir per tūtelę traukite garus į burną 5-10 min. Tirpalo dalelės pasieks balso stygas ir nuslopins uždegimą. Šią procedūrą kartokite 5 kartus per dieną.

Gerkite pieną. 1 arbatinį šaukštelį šviesto, 2 arbatinius šaukštelius medaus išmaišykite 1 stiklinėje karšto pieno. Šį vaistą vartokite 2-3 kartus per dieną mažais gurkšneliais. Balso stygos vėl taps elastingos.

Darykite masažą. Dideliu pirštu ir smiliumi glostykite gerklų sritį dvi minutes, - braukite nuo smakro link krūtinės. Tai darykite kartą per dieną. Ši procedūra bus puiki stimuliavimo priemonė balso stygoms ir grąžins balsą.

Parengė Ona Kacėnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.