Dėl uodo įgėlimo moteris pavirto 300 kg sveriančiu mėsos kalnu

42 metų Sophia Loots iš Pietų Afrikos buvo penkerius metus prikaustyta prie lovos, nes varžėsi kreiptis į gydytojus dėl savo didžiulio antsvorio. Vėliau paaiškėjo, kad ji priaugo svorio dėl infekcijos, kuria užkrėtė uodas, – rašo dailymail.co.uk.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 27, 2013, 5:13 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 10:54 PM

Paaiškėjo, kad S. Loots susidūrė su limfadenito problemomis, dėl kurio jos kojos ištino ir kiekviena iš jų jau svėrė po 65 kilogramus. Moteris labai gėdijosi savo svorio, nes manė, kad kojos taip išstorėjo dėl jos pomėgio persivalgyti. Ji vengė kreiptis į gydytojus, kurie jai ir būtų diagnozavę ligą. 42 metų moteris nė nepastebėjo, kaip jos svoris nuo 85 kg padidėjo beveik iki 300 kg per šešerius metus. Tikėtina, 2006 metais jai įgėlęs uodas buvo užkrato nešėjas.

Dviejų vaikų motina tapo tokia sunki, kad ji nebepajėgė atlikti paprasčiausių buities darbų. Pavyzdžiui, išskalbti rūbų, išplauti indų ar net nueiti į tualetą be kito pagalbos. Sophia puolė į depresiją, kurios stengėsi atsikratyti dar daugiau valgydama. Jos svoris ėmė augti kaip ant mielių.

Dėl ligos negydymo išsivystė dramblialigė. Galiausiai, kai moteris ryžosi papasakoti apie savo problemą ir paprašyti pagalbos, jai buvo pasiūlyta laikyti griežtos dietos. Per 25 dienas moteris prarado 17 kilogramų. To pakako, kad gydytojai galėtų ją operuoti.

Sophia buvo pristatyta į Johanesburgo ligoninę sunkvežimiu. Operacijos metu buvo išsiurbtas skystis iš kojų, pašalinta nudribusi oda.

„Aš, tiesą sakant, maniau, kad esu pasmerkta mirti savo lovoje. Tai buvo baisu. Mano vaikai, grįžę iš mokyklos, pirmiausiai turėdavo padėti man nueiti į tualetą. Mano vyras dirba toli nuo namų, todėl leisdavau laiką viena lovoje megzdama arba klausydamasi radijo“, – sakė S. Loots.

Sophia neslėpė, kad buvo metas, kai ji nebekontroliavo savo valgymo. T. y. iš karto suvalgydavo pusantro kepalo duonos su didžiuliu sūrio gabalu ir tris dideles bulvių traškučių pakuotes kiekvieną dieną. Taip pat moteris išgerdavo per dieną 10 puodelių kavos su penkiais šaukšteliais cukraus ir grietinėle, o taip pat iki dviejų litrų gaiviųjų gėrimų. Norint ją kiek pakelti ir nuprausti, reikėdavo ne mažiau kaip penkių žmonių pagalbos.

„Valgis buvo mano vienintelė paguoda. Per penkerius metus aš praradau viską, net nebegalėjau savęs vadinti mama. Man atrodė, kad mano kojos nuolat dega. Tai buvo tikra kankynė“, – ašarodama kalbėjo Sophia.

Tačiau po to, kai chirurgai pašalino skysčius iš kojų ir odos perteklių, Sophia suplonėjo iki 127 kg. Moteris sako, kad gydytojai jai diagnozavo limfedemą, kurią sukėlė uodo įgėlimas. S. Lopps taip pat išgyveno ir rimtą emocinį protrūkį mirus tėvui ir gimus negyvam kūdikiui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.