Dietologai iškritikavo populiariąją M. Mosley dietą „5:2“

Pastaruoju metu viena madingiausių dietų - „5:2“. Esmė ta, kad žmogus gali valgyti penkias dienas per savaitę viską, ką jis nori, tačiau po to dvi dienas reikia badauti, - rašo „Live Science“. Tiksliau, apie badavimą iš tikrųjų ir nekalbama. Paprasčiausiai siūloma apriboti suvartojamų kalorijų kiekį iki 500 kcal. moterims ir iki 600 kcal. vyrams. 

Pasak M. Mosley, norint numesti svorį reikia vartoti mažiau kalorijų nei organizmas sudegina. Tačiau dietologai išsakė savo neigiamą nuomonę dėl M. Mosley dietą „5:2“. Jų tvirtinimu, ji skatina laikytis neteisingo mitybos režimo.<br>123rf
Pasak M. Mosley, norint numesti svorį reikia vartoti mažiau kalorijų nei organizmas sudegina. Tačiau dietologai išsakė savo neigiamą nuomonę dėl M. Mosley dietą „5:2“. Jų tvirtinimu, ji skatina laikytis neteisingo mitybos režimo.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 11, 2013, 4:22 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 5:24 AM

Anot šios dietos autoriaus, dr. Michaelio Mosley, jis pats laikydamasis šios dietos praėjusiais metais atsikratė devynių kilogramų. Jo knyga „Greita dieta“ jau tapo perkamiausia.

Pasak jo, norint numesti svorį reikia vartoti mažiau kalorijų nei organizmas sudegina. Tačiau dietologai išsakė savo neigiamą nuomonę dėl M. Mosley dietą „5:2“. Jų tvirtinimu, ji skatina laikytis neteisingo mitybos režimo. 

Kitaip tariant, jei žmogus staiga apriboja valgį, jis ima nuolat galvoti tik apie valgį, o tai jau yra pirmas žingsnis į persivalgymą per kitas leistinas valgyti penkias dienas. Taip pat padidėja rizika valgyti nemaistingus, net kenksmingus užtat skanius produktus. Mat išalkęs žmogus negalvoja apie teisingą mitybos racioną. 

Anot dietologės Katherine Tallmadge, žmonėms sunku laikytis sistemos, kai siūloma kažkiek laiko badauti, o kažkiek valgyti. Specialistė prisiminė ir savo pacientus, kurie penkias dienas per savaitę apribojo sau maistą, o per išeigines valgė sočiai. „Todėl apie kokį nors jų svorio sumažėjimą negalėjo būti ir kalbos“, - teigė dietologė.

Parengė Sniegė Pilypienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.