Naujų dantų – į gimtinę

Daugiau nei pusė milijono per pastaruosius metus į užsienį emigravusių lietuvių, tame tarpe gyvenančių Jungtinėje Karalystėje, vis dažniau grįžta į Lietuvą ne tik artimųjų aplankyti, bet ir dantų pasigydyti.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 26, 2013, 1:23 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 7:42 AM

Aukščiausios kokybės medicinos paslaugos Londone kainuoja kelis, o kartais ir keliasdešimt kartų daugiau nei Vilniuje. Šiandien dalis Lietuvos odontologų savo darbe naudoja tuos pačius aukščiausios kokybės implantus ir unikalias dantų atkūrimo metodikas, kaip ir žymiausios Londono odontologijos klinikos. Tai leidžia supaprastinti gydymą iki minimumo – užtenka vieno trumpo vizito į Lietuvą, kad susigrąžintum prarastus dantis.

,,Į Lietuvą sugrįžau vos kelioms dienoms. Pati procedūra tetruko apie valandą, – tvirtino jau penkerius metus Londone gyvenanti Jovita Bandžienė. – Nejutau jokio skausmo nei per procedūrą, nei po jos. Jau kitą dieną išskridau atgal į Londoną.“

Dalis implantavimo sėkmės – kokybiški implantai

Pasak Vilniaus odontologijos klinikos vadovo gydytojo Broniaus Sidaravičiaus, implantavimo sėkmė labai priklauso nuo naudojamų dantų implantų ir taikomų implantavimo metodikų. Šiuo metu pasaulyje yra apie 300 implantus gaminančių kompanijų. ,,Visiems sakau: rinkdamiesi – pasidomėkite, kiek metų ta kompanija gyvuoja, kokius gydymo metodus rekomenduoja, kaip plačiai žinoma, kuo ji išskirtinė. Patikimi ir vertinami gamintojai labai daug investuoja į mokslinius tyrimus, tobulina savo produktus, kartu su jais kuria pacientui labiausiai priimtinas gydymo metodikas ir iš esmės diktuoja odontologijos pažangos tendencijas. Jų implantai kiek brangesni, bet kur kas patikimesni ir suteikiantys galimybę taikyti pačias naujausias dantų atkūrimo metodikas.”

B.Sidaravičiaus teigimu, kokybės, ilgaamžiškumo ir naujausių technologijų prasme, švediškus ,,Nobel Biocare“ implantus drąsiai galima lyginti su ,,Mercedes“ ženklu automobilių rinkoje. Su šiais impnatais ir jų taikymo galimybėmis dantų gydymo laiką galima sumažinti iki minimumo. Kompanijos rekomenduojamos unikalios dantų atkūrimo metodikos suteikia pacientams maksimalų fizinį ir emocinį patogumą

Dantų atkūrimas su šiais implantais dažniausiai yra minimaliai invazinis, nesukelia nemalonių pojūčių nei implantavimo procedūros metu, nei po jos. Implantas paprastai yra įsriegiamas per 10–15 minučių. Dažniausiai iškart uždedamas dailus ir patogus laikinas dantukas, kuris tarnauja kaip ir savas dantis – pacientas gali valgyti, gerti, šypsotis. Po kelių mėnesių vietoje laikino dantuko tvirtinamas nuolatinis keraminis dantis.

Greitai ir neskausmingai

„Man krūminio danties trūkumas lyg ir nekėlė rūpesčių, bet pamačiau, kad didelį tarpą tarp dantų pastebi aplinkiniai, – savo istoriją papasakojo londonietė Jovita Bandžienė. – Ėmiau kompleksuoti, mažiau šypsotis, o juo labiau – atvirai juoktis. Vis bandydavau burną ranka prisidengti. Bet kuo daugiau nori kažką paslėpti, tuo labiau žmonės į tai atkreipia dėmesį...“

Nutarusi įsidėti implantą seniai prarasto danties vietoje, jauna moteris pradėjo domėtis šios paslaugos kainomis Anglijoje ir Lietuvoje. Pasirodė, kad Anglijoje implantuoti dantį geroje odontologijos klinikoje yra labai brangu. Kaina siekė per 3000 svarų, o kreiptis į mažai žinomus gydytojus moteriai buvo nepatikima ir nesaugu. Ponia Jovita sužinojo, kad ir Lietuvoje yra odontologų, dirbančių su tais pačiais aukščiausios kokybės implantais, kuriuos naudoja žinomi Londono gydytojai, bet Lietuvoje kainos vos ne keturgubai mažesnės. Moteris kelioms dienoms atvyko į Lietuvą ir kreipėsi į gydytoją Bronių Sidaravičių.

Pasak odontologo, tokiu atveju, kai žmogus be danties gyvena kurį laiką, yra taikomas unikalus ,,Nobel Biocare“ metodas – belopis implantavimas. Įprastinio implantavimo metu įpjaunama dantena, gleivinė atskiriama nuo kaulo ir tik tada įsriegiamas implantas. Procedūros pabaigoje gydytojas susiuva danteną. Tuo tarpu belopio implantavimo metu nedaromas pjūvis, o tik implanto skersmens skylutė dantenoje. Po tokio implantavimo dažniausiai neskauda, nėra tinimų, o tai reiškia, kad žmogus gali iš karto netrikdomai užsiimti savo įprastine veikla ir gyventi normalų kasdieninį gyvenimą”, – šio gydymo ypatumus papasakojo gydytojas B.Sidaravičius.

Anglijos odontologų klaidą ištaisė lietuvė

Anglijoje vadybininku dirbantis dvidešimt penkerių metų D.T. (redakcijai pavardė žinoma) į Lietuvą sugrįžta specialiai gydytis dantų. „Esu labai nusivylęs Anglijos gydytojais. Neįsivaizduoju, kas būtų buvę, jei ne mūsų medikai. Atvažiavau su siaubingai ištinusiu veidu. Anglijos daktarai po plomba paliko vatos gabaliuką. Jis supūliavo. Man sakė – gerk vaistus ir praeis!” – savo liūdną istoriją pasakojo vaikinas.

Pask jį gydžiusios odontologės Jolantos Leščiuvienės, atkuriant beviltiškai sugedusius nuosavus dantis pacientui buvo pritaikytas kitas unikalus ,,Nobel Biocare“ gydymo metodas – momentinis implantavimas. Tai galimybė implantą įsriegti iškart po nesveiko danties pašalinimo. Momentinis implantavimas geras tuo, kad išvengiama siūlių, papildomų chirurginių intervencijų ir svarbiausia - sutrumpinamas gydymo laikas, nes nereikia laukti kol prigis implantas. Pacientas, vos pakilęs nuo odontologo kėdės, gali gyventi įprastu ritmu.

Vertinga investicija visam gyvenimui

,,Dantų atkūrimas naudojant implantus nėra pigus, bet tik sąlyginai. Juk kalbame apie elementarius žmogaus poreikius – teisingai kramtyti, nevaržomai šypsotis ir bendrauti, – mano B.Sidaravičius. – To nusipelnėme visi. Galima bandyti laukti ir taupyti, ieškoti pigesnių, bet laikinų ir nepatikimų sprendimų. O juk neretai iš pirmo žvilgsnio pigesnis sprendimas tampa sudėtingu ir ilgu gydymu. Manau, neprotinga būtų taupyti savo sveikatos sąskaita.”

Net 99 procentai procedūrų su „Nobel Biocare“ implantais yra sėkmingos. Implantams gamintojas suteikia viso gyvenimo garantiją. „Argi nėra verta investuoti į savo gyvenimo kokybę ir komfortą? Juolab, kad šiuolaikiniame pasaulyje plati šypsena yra jau ne privalumas, o būtinybė“,– pastebėjo gydytojas.

www.nobelsypsena.lt

Straipsnis parengtas bendradarbiaujant su „Nobel Biocare“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.