Dantų atkūrimo naujiena - ilgieji implantai

,,Nobel Biocare“ pristato naujovę Lietuvoje, kuri atveria galimybes atkurti prarastus dantis net ir tais atvejais, kai smarkiai sunykęs viršutinio žandikaulio kaulas. ,,Zygoma“ implantai yra gerokai ilgesni nei įprasti ir sriegiami į skruostikaulį.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 16, 2013, 11:03 AM, atnaujinta Mar 8, 2018, 5:38 AM

Odontologijos klinikas, naudojančias „Nobel Biocare” dantų implantus vis dažniau atranda žmonės, išgirdę liūdną nuosprendį: - „Nėra į ką sriegti implanto, belieka kita išeitis - kaulo priauginimas arba plokštelė - išimami dantų protezai”.

Kaulo priauginimas - sudėtinga, sunkiau kontroliuojama, specialios priežiūros bei ilgo gijimo reikalaujanti procedūra. Švedų kompanija „Nobel Biocare”, pasitelkdama naujausias technologijas, kuria implantus ir jų pritaikymo metodikas, kurios dažnai padeda spręsti net ir sudėtingiausius atvejus. Vienas sprendimų - ,,Zygoma“ implantai.

Siekiant maksimaliai sutrumpinti dantų atkūrimo laiką, išvengti nemalonių procedūrų bei galimų komplikacijų ir buvo sukurti ,,Zygoma“ implantai.

Pradėjo pirmieji

Pirmieji Lietuvoje gydymą šiais implantais pradėjo Kaune įsikūrusio „Dantų priežiūros centro” (DPC) vadovas Simonas Bankauskas kartu su gydytojų komanda - veido ir žandikaulių chirurgu Sauliumi Puoliu bei burnos chirurgijos rezidentu Donatu Jurgaičiu.

Pasak S. Bankausko, žandikaulio kaulas sunyksta dėl daugelio priežasčių, bet viena dažniausių - ilgai nešiojama nuimama dantų plokštelė. „Sudėtingais atvejais, pasitelkdami kompiuterinę tomografiją, nustatome tas žandikaulio vietas, į kurias dar galima sriegti implantą. „Zygoma” implantai yra sriegiami į skruostikaulį, ar kitą implantavimui tinkamą vietą”, - pasakojo S. Bankauskas.

Vietoj ilgo gydymo – dantys per vieną vizitą

Gydymo eiga su įprastais implantais, kurie dedami į žandikaulį, ir su ,,Zygoma“ implantais praktiškai nesiskiria. Dažniausiai jau to paties vizito metu uždedami laikini dantys. Vėliau jie pakeičiami nuolatiniais.

Norint įdėti įprastą implantą pacientams, kurių viršutiniame žandikaulyje nepakanka kaulo, būtų reikalingos tokios procedūros, kaip kaulo priauginimas, sinuso dugno pakėlimo operacijos, po kurių reikalingas tam tikras gijimo laikotarpis, o vėliau – dar viena operacija – paties implanto įsodinimas. Su ,,Zygoma“ viskas daug greičiau ir maksimalus patogumas pacientui. Išsigelbėjo nuo ,,dantų stiklinėje“

KTU dėstytoja, doc. Giedra Daunorienė – pirmoji S. Bankausko pacientė, kuriai buvo įdėti ,,Zygoma“ implantai. Moteris tvirtina: ,,Jaučiuosi ypatingai! Man tai buvo labai svarbu tiek fiziškai, tiek psichologiškai. Daug ko gyvenime gali atsisakyti, kad galėtum taip susitvarkyti dantis.“

,,Silpnus dantis paveldėjau. Visą gyvenimą stengiausi juos prižiūrėti, bet problemų išvengti nepavyko. Dėl parodontozės dantys ėmė silpti, klibėti, teko juos vieną po kito pašalinti. Gelbėjausi nuimamomis plokštelėmis, tačiau su jomis sunku kramtyti, valgydavau labai atsargiai, – pasakojo G.Daunorienė. – Implantuoti dantis įkalbino vyras, matydamas, kaip vargstu. Jis pats gydėsi pas S.Bankauską ir liko patenkintas.“

Poniai Giedrai buvo pritaikyta unikali ,,All-on-4” (išvertus iš anglų k. – „visi ant keturių“) metodika ir pilnai atkurti abiejų žandikaulių dantys. ,,Naudojant šią metodiką vieno žandikaulio dantims atkurti vietoj tradiciškai sriegiamų 6-8 implantų naudojami tik keturi. Tai iš esmės keičia gydymo eigą, laiką ir išlaidas. Šiam gydymui yra mažiau amžiaus ir bendros sveikatos būklės apribojimų. Nauji dantys ant implantų atrodo kaip natūralūs ir paprastai tarnauja iki gyvenimo pabaigos“, – unikalaus metodo privalumus vardijo moterį gydęs S. Bankauskas.

,,Viršutinis žandikaulis buvo sunykęs, gydytojas pasiūlė dėti ,,Zygoma” implantus. Prieš mane operuodamas jis konsultavosi su kolegomis Švedijoje. Operacija truko apie 4 valandas, gydytojui talkino dar du specialistai. Neskaudėjo, iš karto uždėjo laikinus dantis, taigi nė dienos nebuvau be dantų“.

Kartu su S. Bankausku dirbo implantuojantis gydytojas ir burnos chirurgijos rezidentas Donatas Jurgaitis ir veido chirurgas Saulius Puolis. Šiandien moteris džiaugiasi nuolatiniais dantimis: ,,Jie atrodo ir tarnauja kaip tikri. Valgyti galiu net ir kietą maistą, tik iš įpročio – nedrąsiai. Ir psichologiškai dabar jaučiuosi pukiai”.

Straipsnis parengtas bendradarbiaujant su ,,Nobel Biocare“.

www.nobelsypsena.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.