Septynios sveiko skrandžio taisyklės

Specialistų tvirtinimu, visą žmogaus gyvenimą galima nusakyti pagal jo skrandį. Jei susinervinote, pradeda skaudėti skrandį, jei neturite laiko normaliai pavalgyti, atsiranda sunkumas ir pilvo pūtimas ir t. t. Skrandis – jautrus ir gana lengvai pažeidžiamas organas, todėl juo reikia nuolat rūpintis, rašo kp.ru. Žinoma, mes jums nesiūlome visą gyvenimą maitintis avižų ar grikių košėmis. Galima valgyti viską, tačiau derėtų laikytis tam tikrų taisyklių.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 18, 2013, 3:03 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 2:00 AM

1. Kiekvieną dieną suvalgykite ne mažiau kaip 400 gramų vaisių ir daržovių. Taisydami salotas venkite riebių padažų su konservantais.

2. Nepersivalgykite. Net sėdėdami prie vaišių stalo darykite pertraukėles tarp patiekalų ir pasistenkite pajudėti: trumpai pavaikščioti, šokti ir t. t. Skrandžiui bus geriau, jei maitinsitės neskubėdami ir nedidelėmis porcijomis (5 - 6 kartus per dieną, kas 3 - 4 valandas).

3. Išvirta ar iškepta mėsa virškinamajam traktui naudingiau nei dešra ar dešrelės.

4. Šalto vandens stiklinė, išgerta likus pusvalandžiui iki valgio, normalizuoja skrandžio rūgštingumą. Šiukštu negerkite vandens valgio metu ar iš karto po jo.

5. Smulkiai sukramtykite maistą. Jei valgis patenka į skrandį dideliais kąsniais, gali atsirasti rėmuo.

6. Likus trims valandoms iki miego nieko nevalgykite. Pavalgius taip pat nederėtų užsiimti sunkia fizine veikla.

7. Nemėginkite priprasti kentėti skausmus ir nemalonius pojūčius skrandyje. Jei ėmėte „jausti“ skrandį, geriausiai iš karto kreiptis į gydytoją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.