Verslo ir pramogų pasaulio žmonės mokėsi aštanga vinjasa jogos gudrybių

Lietuvos pramogų ir verslo pasaulio žmonės nutarė sekti tokių garsenybių pavyzdžiu kaip Madonna, Stingas, Moby bei aktorė Gwyneth Paltrow ir išbandyti aštanga vinjasa jogos užsiėmimus.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 8, 2013, 10:08 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 1:16 AM

Nulipus nuo scenos ar po ilgo verslo susitikimo daugeliui nieko kito nesinori, kaip tik kristi į lovą ir eiti miegoti. Jogos mokyklos „Shambu“ įkūrėjas ir mokytojas Andrius Adomaitis trečiadienio vakarą atskleidė būdą kaip po sunkios dienos – koncertų ar verslo susitikimų atgauti jėgas ir atitrūkti nuo kasdienybės.

Aštanga vinjasa joga nuo kitų jogos sistemų skiriasi savo atlikimo principu. Atliekant tam tikras pozas, kartu yra derinamas ir kvėpavimas – konkretus judesys atliekamas taisyklingai įkvepiant ir iškvepiant. Šitaip reguliuojamas kvėpavimo ciklas. Specifinis garsus kvėpavimas pakelia kūno temperatūrą, o žmogui prakaituojant vyksta organizmo detoksikacija. Po valandos praktikos žmogus jaučiasi taip, lyg būtų pusę dienos liejęs prakaitą sporto klube, tačiau priešingai nei sporto salėje, po aštanga vinjasa jogos užsiėmimo nejaučiamas nuovargis. Moterys šį metodą pripažino ir dėl jo teigiamo poveikio kūno linijoms, veido ir kūno odai.

Dar vienas metodas, padedantis pašalinti tam tikrą įtampą kūne ir sieloje – kvėpavimo terapija. „Shambu“ jogos mokyklos įkūrėjas A. Adomaitis išvystė ir patobulino kvėpavimo terapijos metodą taip, kad jį taikant žmogui yra pašalinami visi pasąmonę žaloję veiksniai: įvairios fobijos, vaikystėje patirtos traumos, neigiami įsitikinimai, kompleksai, kurie tampa barjeru, siekiant visaverčio gyvenimo. Atliekant kvėpavimo terapiją individualiai, mokytojas tampa psichologu, kuriam atsiveriama iš pagrindų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.