Vizitinė kortelė — graži šypsena!

Turbūt nėra nė vieno, kuris paneigtų, jog plati švytinti šypsena tarsi raktas atveria duris ten, kur, rodos, patekti neįmanoma. Besišypsančiam žmogui lengviau ne tik pasiekti trokštamų tikslų, bet ir užkariauti aplinkinių širdis.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 15, 2013, 3:12 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 5:42 PM

Tačiau ką daryti, kai šypsotis baisu dėl pageltusių, nudilusių ar nulūžinėjusių dantų? Mūsų klinikos gydytoja odontologė Rolanda Dzedulionienė ramina — gražią šypseną gali turėti kiekvienas. Estetinis dantų plombavimas gali sugrąžinti šypseną Jūsų veide.

· Kuo estetinis dantų plombavimas skiriasi nuo kitų gydymo būdų? Estetinio plombavimo metu kruopščiai ir tiksliai sluoksnis po sluoksnio atkuriami neesami danties audiniai, spalva, dydis. Kadangi nešlifuojami sveiki audiniai, maksimaliai išsaugomas natūralus danties gyvybingumas. Medžiagos, naudojamos atkuriant natūralią dantų išvaizdą, savo savybėmis beveik nesiskiria nuo natūralių danties audinių. Estetinis dantų plombavimas padeda visiškai atkurti ėduonies pažeistus, nudilusius, spalvą pakeitusius dantis, taip pat padeda išlyginti dantų eilę, sumažinti per didelius tarpus tarp dantų.

Estetinis dantų plombavimas dažnai padeda pasiekti geresnį estetinį rezultatą nei laboratorijoje pagaminti dantų protezai. Juk estetinio plombavimo specialistas prieš save nuolat mato pacientą, jo veidą, dantų struktūrą. Kai dantų padėtis lanke bloga, kartais būna skiriamas ir ortodontinis gydymas — breketų sistema. Taip maksimaliai išlaikomi sveiki dantų audiniai.

· Kodėl tokie dantų pažeidimai kaip traumų nuskelti, nudilę, išretėję dantys yra ne vien estetinė, bet ir medicininė problema?

Estetinė dantų restauracija — naudinga investicija į sveiką ir gražią šypseną. Todėl delsti nederėtų. Kuo anksčiau pradedamas gydymas, tuo jis greitesnis. Trumpiau reikia laukti ir rezultato. Gyvename milžiniško tempo, stresų ir įtampos kupinu laikotarpiu. To pasekmė – nudilę dantys. Jie ne tik pastebimai sutrumpėja, jautriai reaguoja į temperatūros pokyčius, bet turi neigiamos įtakos ir žandikaulio sąnariui. Nudilę dantys neigiamai veikia visą burnos ertmę. Nudilus priekiniams dantims, dyla ir šoniniai. Taip kyla grėsmė jų kramtymo funkcijai. Kad sukramtytume maisto kiekį nudėvėtais dantimis, reikalingas didesnis raumenų darbas, labiau apkraunami aplinkiniai danties audiniai. Dėl to gali vystytis parodonto, raumenų ir sąnarių pakitimai. Nudilus sąkandžiui, nepakanka atkurti pažeisto danties paviršiaus plombuojant ar protezuojant. Tuomet reikia sudėtingesnio gydymo. Jauni žmonės turi vieną kitą nudilusį dantį. Vyresnių nei 40 metų žmonių nusidėvėję tiek priekiniai, tiek šoniniai dantys. Dėl to sumažėja apatinė veido dalis, greičiau atsiranda raukšlių,išryškėja veido asimetrija, šypsena tampa neharmoninga.

Tuomet svarstoma „Gal kreiptis į plastikos chirurgus?“. Kai kuriais atvejais šias problemas galima išspręsti ir be plastikos chirurgų įsikišimo – pakanka sutvarkyti sąkandžio aukštį.

· Dažnas bijo odontologo it velnias kryžiaus, plombavimo procedūros jiems asocijuojasi su skausmingu dantų gręžimu ir itin nemaloniomis procedūromis. Ar šiuolaikinės technologijos leidžia odontologams atlikti estetinio plombavimo procedūras greitai ir neskausmingai? Šių laikų odontologinės technologijos suteikia plačias galimybes greitai ir neskausmingai estetiškai restauruoti nulūžusius, ėduonies pažeistus, nudėvėtus, spalvą pakeitusius dantų vainikus.

· Ar yra dantų pažeidimų, kurių negalima sutvarkyti net pasitelkus estetinį dantų plombavimą? Estetinis restauravimas taikomas labai plačiai, bet tam turi užtekti danties audinių.

· Kodėl graži šypsena tokia svarbi šiuolaikiniam žmogui? Simpatiškas žmogus visada turi daugiau galimybių. Bendraudami su žmogumi pirmiausia pastebime jo akis ir šypseną, tik paskui atkreipiame dėmesį į manieras, aprangą, žinias.

Ne paslaptis – dažnai pirmas įspūdis lemia tolesnius sprendimus.

Rūpite mums jau 20 metų! Ačiū už Jūsų pasitikėjimą! www.vilniausdenticija.lt Registruokitės :+370 698 521 64

Šis straipsnis yra užsakyta reklama.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.