Tačiau dabar specialistai siūlo didesnį dėmesį atkreipti į morkas.
Norintiems savo organizmą apsaugoti nuo visokių negalavimų dietologijos specialistai rekomenduoja morkas valgyti kasdien. Mat morkose – daug vitaminų, mineralinių medžiagų ir kitų maistingų junginių.
Indijos dienraštis „The Daily Bhaskar“ rašo, kad, pasak daktaro Мiano Iftikharo, morkos naudingos normaliai ne tik skrandžiui, bet ir bendrai žarnyno bei virškinamojo trakto veiklai.
Morkos padeda įveikti virškinamojo trakto problemas ir skrandžio negalavimus, taip pat opaligę, gastritą, diarėją, celiakiją.
Jose gausu provitamino А, vitaminų С, D, E, K, B1 ir B6, biotino, kalio, kalcio, magnio, fosforo, organinio natrio ir kai kurių mikroelementų.
Morkų sultys su špinatais ir citrinų sultimis gali išgydyti vidurių užkietėjimą ir valo žarnyną.
Morkų sriuba gelbsti nuo diarėjos, sieros stygiaus ir pagrindinių mineralų.
Daktaro Syedo Hasnaino Ali Joharo tvirtinimu, morkos gelbsti ir nuo nutukimo, kraujo užkrėtimo, dantenų ligų, nemigos, inkstų, kepenų uždegimo, Alzheimerio ligos, kolito, opaligės bei skausmingo šlapinimosi.
Parengė Sniegė Pilypienė