Ką daryti, jeigu rėmuo neleidžia išsimiegoti?

Ar jums pažįstamas jausmas, kai, atrodo, peržengėte sapnų karalijos

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 19, 2013, 11:21 AM, atnaujinta Mar 5, 2018, 9:24 AM

Tinkamai paruoškite lovą. Kai gulite, į stemplę lengviau pakyla skrandžio rūgštys. Kad taip nenutiktų, pasirūpinkite tuo, kad krūtinė miegant būtų pakylėta, tad pasikiškite po pečiais papildomą pagalvę. Jeigu to nepakanka, pakelkite šiek tiek aukštyn lovos galvūgalvį. Beje, miegas ant kairiojo šono palengvina virškinimą.

Vakarienaukite anksčiau. Jeigu miegoti nueinate tiesiai nuo vakarienės stalo, pilnu skrandžiu, tai neišvengiamai padidina rėmens riziką. Kai skrandis pilnas, yra spaudžiamas raukas tarp jo ir stemplės. Vakarieniaukite iki miego likus porai-trejetui valandų, kad skrandis spėtų ištuštėti.

Ne viską galima valgyti. Kai kuriems žmonėms rėmenį sukelia kava arba šokoladiniai skanėstai. Kiti kamuojasi suvalgę citrusinių vaisių, svogūnų, riebių arba aštrių patiekalų, išgėrę gazuoto gėrimo.

Nepersivalgykite. Tai dažna rėmens priežastis. Geriau valgyti mažomis porcijomis ir dažniau nei atvirščiai. Pakilkite nuo stalo dar prieš pajusdami sotumo jausmą. Tai sumažins rėmens riziką ir kartu padės išlaikyti normalų kūno svorį.

Susilaikykite nuo alkoholio. Rėmenį gali paskatinti bet koks alkoholis. Be to, alkoholis skatina persivalgymą, o tai savo ruožtu taip pat tampa rėmens priežastimi.

Venkite antsvorio. Nutukimas ir antsvoris padidina rėmens riziką. Atsikratę nereikalingų kilogramų daug geriau išsimiegosite.

Nesportuokite prieš miegą. Aktyvus sportas taip pat gali paskatinti rėmenį. Venkite atsilenkimų, bėgiojimo ar važiavimo dviračiu prieš pat miegą. Pavakarieniavę lengvai pasivaikščiokite ir leiskite skrandžiui ramiai suvirškinti maistą.

Cigaretėms - „ne“. Rūkymas yra viena pagrindinių rėmens priežasčių. Dėl rūkymo susilpnėja raukas tarp skrandžio ir stemplės, todėl skrandžio rūgštys lengviau pakyla aukštyn.

Mėtiniai saldainiai. Po pietų mėgstate atgaivinti burną mėtiniu saldainiu? Kai kuriems žmonėms tai sukelia rėmenį, mat mėta atpalaiduoja rauką tarp skrandžio ir stemplės. Pavalgę geriau pakramtykite kramtomosios gumos, bet, žinoma, pasirinkite kito skonio, ne mėtų.

Miegodami suteikite kūnui laisvę. Atsisakykite aptemptos pižamos, kuri gali spausti pilvą ir skrandį, o kartu sukelti rėmenį. Pasirinkite laisvus naktinius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.