Vyrui, kuriam diagnozuota ūmi herpinė egzema, uždrausta matytis su naujagimiu

27-mečiui Tomui Greenhalghui buvo uždrausta bendrauti su dviejų savaičių sūnumi, kadangi vyrui nustatytas reto tipo herpis, kuris kūdikiui būtų mirtinai pavojingas.

27-mečiui T. Greenhalghui buvo uždrausta bendrauti su dviejų savaičių sūnumi, kadangi vyrui nustatytas reto tipo herpis, kuris kūdikiui būtų mirtinai pavojingas.<br>123rf
27-mečiui T. Greenhalghui buvo uždrausta bendrauti su dviejų savaičių sūnumi, kadangi vyrui nustatytas reto tipo herpis, kuris kūdikiui būtų mirtinai pavojingas.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 23, 2013, 11:40 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 7:49 PM

Viršutinė vyro kūno dalis, o taip pat ir galvos oda buvo išberta skausmingomis puslelėmis ir dėmėmis. Vyrui diagnozuota viruso sukelta liga – herpis.

Dviejų savaičių atžalą auginančiam vyrui, kurio oda visą gyvenimą buvo itin jautri, buvo teigiama, kad virusu greičiausiai užsikrėtė nuo nešvarios durų rankenos.

Vyras pasakoja, kad po sūnaus gimimo grįžęs iš ligoninės namo, nuėjo prigulti, tačiau po kelių valandų pabudo nuo didžiulio skausmingo bėrimo kaklo, krūtinės, veido ir galvos odos srityse. T. Greenhalghas teigia, jog iškart niežėjimą ir skausmą bandė gydyti su įprastais kremais, kuriuos naudodavo nuo egzemos, tačiau pastangos buvo bevaisės.

Odos gydytojas buvo priblokštas tokiu staigiu išbėrimu. Jis pirmiausia pamanė, kad vyras veidą tiesiog nudegė.

Po dviejų dienų kentęs labai stiprius odos skausmus, vyras apsilankė Notingeme esančiame Queen medicinos centre.

Dermatologai jam nustatė herpinę egzemą. Vyrui buvo suteikta skubi pagalba: išrašyti antibiotikai, priešvirusiniai medikamentai ir gydomieji kremai. Taipogi, pacientui buvo liepta mažiausiai dvi savaites vengti kontakto su sūnumi, kadangi viruso užkratas dviejų savaičių kūdikiui būtų mirtinai pavojingas.

T. Greenhalghas teigia: „Buvo tikras košmaras nesimatyti su sūnumi porą savaičių, kadangi odos bėrimas buvo labai staigus ir labai pavojingas.“

Keturias naktis vyras buvo izoliuotas nuo žmonos ir vaiko, todėl apsistojo tėvų namuose.

T. Greenhalghas teigia, jog savaitei praėjus po jų sūnaus gimimo, kūdikis taip pat buvo išbertas dėl paveldimos egzemos. Prieš savaitę išvydęs pasaulį, kūdikis buvo nuvežtas pas specialistus, kurie skyrė tuos pačius vaistus, kaip ir nuo herpinės egzemos gydomam vyrui. Laimei, medikamentai ir efektyvus gydymas kūdikio odos bėrimą sustabdė.

Herpine egzema sergantis vyras šešias savaites negalėjo lankytis darbe tol, kol visiškai pasveiks. Praėjo keturi mėnesiai, kuomet netgi mažiausi infekcinės ligos simptomai išnyko.

Vyras pridūrė: „Turiu ypač jautrią odą, kurią kankina egzema. Patyręs darbe stresą, ėmiau be paliovos kasytis, todėl galėjau save įdrėksti. Tikėtina, kad virusą pasigavau nuo nešvarios durų rankenos, kurią galėjo liesti asmuo, turintis viruso infekciją.“

„Mačiau, kaip gimė mano sūnus ir vėliau atvažiavau namo pailsėti. Pabudęs vos galėjau save atpažinti. Buvo labai gaila, kad negalėjau matytis su nesenai gimusiu sūnumi. Su žmona bendravome tekstinėmis žinutėmis, kuriomis gaudavau savo mažylio nuotraukas.“,- tikina vyras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.