Sparvos įkandimas nusinešė 48 metų vyro gyvybę

Keturių vaikų tėvas mirė po neįtikėtinai retos alerginės reakcijos į sparvos įkandimą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-07-27 12:23, atnaujinta 2018-03-02 13:58

Andy Batty patyrė anafilaksinį šoką po vabzdžio įkandimo. Mirtis buvo tokia staigi, jog atvykusiems medikams nebeliko nieko kito kaip tik konstatuoti vyro mirtį.

Sparvų įkandimas labai skausmingas, šie vabzdžiai platina infekcines ligas. Tačiau mirtinų atvejų pasitaiko ypatingai retai.

A. Batty dirbo vietinėje žvejų prieplaukoje. Jo viršininkas, Keithas Iszardas, teig4: „Andy buvo didelis vyrukas. Jis buvo puolėjas vietinėje regbio komandoje. Niekas nebūtų patikėjęs, kad mažytis vabzdys gali palenkti tokį stiprų vyrą. Jo mirtis – šokas mums visiems.“

Ką daryti, jeigu įkando sparva?

Po sparvų įkandimo atsiranda didelis raudonas gumbas, maža srovele gali tekėti kraujas. Gumbą taipogi gali niežtėti.

Gydytojai pataria įkandimo vietą dezinfekuoti, kad ant odos nepatektų bakterijų, kurios labai retais atvejais gali iššaukti minkštųjų audinių infekciją. Simptomai: įkaitusi, ištinusi oda, aukšta temperatūra bei pykinimas.

Išskirtiniais atvejais sparvos įkandimo aukai gali pasireikšti tokie alergijos simptomai kaip svaigulys, pasunkėjęs kvėpavimas, bėrimas bei pykinimas.

Tad būkite atidūs ir saugokitės jų, o įkandimus ir pasireiškus bent vienam iš simptomų - nedelsdami kreipkitės į gydytoją.

Sparvos kanda tiek žmonėms, tiek gyvuliams. Šie vabzdžiai yra laikomi kenkėjais, kadangi įkandimo metu į žmogaus ar gyvulio organizmą gali perduoti ligas bei parazitus.

Parengė Kristina Solomnikova

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.