Didesnes sėklides turintys vyrai yra linkę sirgti širdies bei kraujagyslių ligomis

Naujausiais tyrimų duomenimis, vyrai, kurie turi dideles sėklides, taip pat turi ir didesnę tikimybę patirti širdies ligas, aukštesnį spaudimą bei yra linkę gerti daugiau alkoholinių gėrimų.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 2, 2013, 12:13 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 10:53 AM

Remdamiesi tyrimų rezultatais, Florencijos universiteto mokslininkai tiki, kad didesnės sėklidės – prastos sveikatos požymis bei padidėjusios širdies ligų tikimybės požymis.

Deja, tiksli priežastis, kodėl kai kurie vyrai turi didesnes sėklides, nebuvo atrasta.

Tyrimo vadovė Giulia Rasterelli teigia: „Turime atlikti daugiau tyrimų, kad išsiaiškintume, kas įtakoja sėklidžių padidėjimą, lemiantį širdies ir kraujagyslių sutrikimus“.

Tyrime dalyvavo 2809 vyrai. Mokslininkai išmatavo kiekvieno dalyvio sėklidžių dydį bei hormonų lygį prieš pradedant 7 metus trukusius stebėjimus. Po 7 metus trukusių stebėjimų buvo nustatyta, jog didesnes sėklides turintys vyrai buvo labiau linkę sirgti širdies bei kraujagyslių ligomis bei turėjo didesnį kiekį liuteinizuojančių hormonų, kurie, kaip tikima, kenkia širdžiai.

Gauti rezultatai išties nustebino mokslininkus, kadangi ankstesnio tyrimo metu gauti duomenys buvo priešingi: įrodyta, jog didesnes sėklides turintys vyrai yra vaisingesni, o vaisingumas – vienas iš geros sveikatos požymių.

Parengė Kristina Solomnikova

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.