Tapęs veganu JAV eksprezidentas B.Clintonas džiaugiasi pagerėjusia sveikata

Buvęs JAV prezidentas Billas Clintonas savo karjeros pradžioje garsėjo dažnais vizitais į greito maisto restoranus „McDonald's“. Bet po 2004 metais atliktos širdies kraujagyslių šuntavimo operacijos politikas nusprendė nerizikuoti. Prieš trejus metus jis tapo veganu, rašo „Huffington Post“.

Nustojęs vartoti gyvulinės kilmės produktus B.Clintonas numetė 13 kilogramų.<br>„Reuters"
Nustojęs vartoti gyvulinės kilmės produktus B.Clintonas numetė 13 kilogramų.<br>„Reuters"
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 5, 2013, 12:02 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 4:00 AM

„Supratęs, kad esu padidintos rizikos grupėje, nusprendžiau daugiau nekvailioti. Norėjau dar sulaukti, kol tapsiu seneliu. Todėl nutariau išsirinkti dietą, kuri mano išlikimą užtikrintų kuo ilgiau“, - sakė B.Clintonas.

Tad dabar eksprezidentas nevalgo jokių gyvulinės kilmės produktų – pieno, mėsos, žuvies. Vis dėlto B. Clintonas prisipažįsta, kad pradžia nebuvo lengva.

„Tiesą sakant, man buvo sunkiausia atsisakyti jogurto ir sūrio. Daug sunkiau nei kalakutienos, vištienos ir žuvies“, - teigė JAV politikas.

Įprasti prie naujo valgiaraščio vyrui padėjo ir kasdienis žymėjimas, ką, kiek ir kada jis valgė.

„Tai lengva, kiekvienas galėtų tą daryti. Tiesiog pradėkite užsirašinėti, ką valgote. Pradėjęs žiūrėti į tuos užrašus ėmiau svarstyti, kurių produktų atsisakysiu, kuriuos – pakeisiu kuo nors kitu“, - patirtimi dalijosi demokratas.

Tapęs veganu, B.Clintonas numetė 13 kilogramų, o jo gydytojai giria pagerėjusią vyro sveikatą.

Dabar 66 metų amerikietis mano, kad griežta dieta ir jos rezultatai – tai kelias į geresnę visos visuomenės sveikatą ir sveikatos priežiūros problemų sprendimą.

„Reikia priimti sąmoningą sprendimą pasikeisti savo paties, savo šeimos ir savo šalies labui“, - pažymėjo buvęs Jungtinių Valstijų vadovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.