Tyrimų mirštančiam vaikui neatliko todėl, kad buvo savaitgalis

Negaluojantis 2 metų vaikas mirė ligoninėje dėl to, kad medikai neatliko svarbaus tyrimo, reikalingo širdies ligoms nustatyti. Medikai tvirtina, kad nebuvo jokių simptomų, indikuojančių sutrikusią širdies veiklą, ir teigia manę, kad negaluojantį vaiką užpuolė paprastas virusas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-08-19 14:40, atnaujinta 2018-03-01 21:01

Ekspertai teigia, kad Dylanui buvo reikalingas echokardiografijos tyrimas, kurio rezultatai galėjo atskleisti mažylio širdies problemas. Gydytojai tuomet būtų paskyrę kitus vaistus, o vaikas, greičiausiai, vis dar džiaugtųsi besitęsiančiu gyvenimu.

Tačiau Dylano pediatras, daktaras Nagis Barakatas, nesutiko atlikti tyrimo, teigdamas, kad tokio pobūdžio testai nėra atliekami savaitgaliais, tik darbo dienomis.

Kolegą ginantis daktaras, širdies specialistas Shankaras Sridharanas teigia: „Tuo metu nebuvo jokių klinikinių simptomų, nurodančių, kad vaikui būtinas echokardiografijos tyrimas“.

Tačiau Dylano šeima kaltina ligoninę dėl to, kad įstaigoje nėra pakankamas skaičius darbuotojų, galinčių pasirūpinti ligoniais savaitgalį.

Mirusio vaiko senelis teigia: „Atrodo, lyg ligoninė užsidarytų penktadienį 5 valandą vakare ir atsidarytų tik pirmadienio rytą. Kaip kokia parduotuvė. Tai taip nesąžininga... Mes tiesiog negalime sirgti savaitgaliais, antraip nebus, kam mumis pasirūpinti“.

Trečiadienį Dylaną į Hilingdono ligoninę atgabeno dėl pasunkėjusio kvėpavimo ir peršalimą primenančių simptomų. Vaikas vėmė, jo širdis daužėsi it pašėlusi, tačiau gydytojai manė, kad tai tėra virusas.

Kad vaikelio būklė kritinė, gydytojai pastebėjo tik po 4 parų.

Sekmadienio rytą pas Dylaną atvykęs pediatras N.Barakatas pastebėjo vaiko sveikatos pablogėjimą. Dylano kepenys buvo padidėjusios, širdies plakimas pasiekė maksimumą. Tik tuomet N.Barakatas suvokė, kad reikia kuo skubiau gabenti vaiką į intensyvios terapijos skyrių. Tuo metu, kai gydytojas kvietė greitąją pagalbą, Dylano širdis sustojo pirmą kartą. N.Barakatas griebėsi ventiliatoriaus, kuris padėjo vaikui kvėpuoti. Netrukus Dylano širdis sustojo dar du kartus, tad buvo priimtas sprendimas sustabdyti ventiliatorių.

Dylano tėvai Kirkas (35) ir Tara (31) įvykio nekomentuoja.

Hilingdono ligoninė išreiškė užuojauta Dylano šeimai ir artimiesiems.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.