Tikros istorijos: neįtikėtinos medicininės anomalijos

Kasdien susiduriame su šimtais neįtikėtinų istorijų, susijusių su žmogaus sveikata, tačiau kai kurios – išties šokiruoja. Šiais laikais įvairūs apsigimimai yra ganėtinai dažnas atvejis, bet dėl šiuolaikinių technologijų gydytojai gali išgydyti net ir pačias, iš pirmo žvilgsnio, sunkiausias anomalijas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 24, 2013, 9:00 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 6:42 PM

Kilogramą svėrusi „antra“ galva

8 mėnesių mažyliui, vardu Tofajjal, per operaciją buvo pašalinta „antra“ galva, svėrusi beveik kilogramą. Daktarai teigia, kad tai buvo „parazitinis dvynys“.

Per penkias valandas trukusią įtemptą operaciją „parazitinis dvynys“ buvo sėkmingai pašalintas.

Neurochirurgas Sisir Das teigė: „Tofajjal turėjo retą deformaciją – antrą galvą, kuri vystėsi jo viršugalvyje. Tai buvo labai pavojinga operacija, kadangi menkiausia klaida galėjo kainuoti berniukui gyvybę“.

S.Das taip pat pridūrė, kad vaikelio perdavimas tėvams buvo tikras iššūkis, kadangi jie gyvena labai atokiame kaimelyje.

Tofajjalo tėvas prisipažino, kad buvo praradęs viltį, jog mažylio būklė pagerės. Daugelis gydytojų ir artimųjų prieš operaciją teigė, kad berniuko nepavyks išgelbėti ir jis netrukus mirs. Tačiau realybė pranoko lūkesčius – mažylis sveiksta itin greitai ir netrukus galės mėgautis normaliu gyvenimu.

Gigantiškos sėklidės trukdė gyventi

Įsivaizduokite gyvenimą su 90 kilogramų sveriančiu boulingo kamuoliu tarp kojų, tai – buvusi Wesley Warreno (49 m.) kasdienybė. Vyriškis praleido daugiau nei ketverius metus su šiuo papildomu svoriu dėl retos būklės – kapšelių limfedemos. Limfedema – tai limfos tėkmės sutrikimas, kai skystis iš audinių negali pasišalinti ir sukelia tinimą.

„Daugelis žmonių spoksojo, juokėsi, stebėjosi mano būklę. Buvo sunku su tuo kovoti, nes visą laiką žmonėms atrodžiau ir pats jaučiausi, lyg išsigimėlis“, – teigia W.Warrenas.

Vieną naktį W.Warrenas pabudo nuo stipraus skausmo sėklidėse. Jos ėmė tinti, kas mėnesį padidėdamos net 1,5 kilogramo.

Vienas gydytojas netgi pasiūlė kastraciją, kaip problemos sprendimo būdą. Kiti teigė, kad vyras mirs ant operacinio stalo, o operacijos kaina bus tiesiog protu nesuvokiama. W.Warrenui pasirodžius vienoje radijo laidoje, netrukus jis sulaukė skambučio iš tokio paties likimo žmogaus, kuris pasiūlė apsilankyti pas savo chirurgą. Kaip vėliau paaiškėjo, apsilankymas pas rekomenduojamą specialistą buvo lemtingas – operacija ne tik buvo atlikta nemokamai, tačiau ir išgelbėjo vyriškio gyvybę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.