Gyvenimo ironija: vegetaras užsikrėtė mirtina mėsaėdžių liga

28-erių Ritchii Kara apie Kroicfeldo-Jakobo ligos, kitaip žinomos kaip kempinligė, egzistavimą sužinojo tik tuomet, kai ši jam buvo diagnozuota praėjusių metų rugpjūčio mėnesį. Anot gydytojų prognozių, vyrui gyventi tuo metu buvo telikę 14 mėnesių.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 26, 2013, 6:39 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 5:49 PM

„Problemų turėjau ganėtinai ilgai, net 4 metus. Mano koordinacija buvo sutrikusi, galvą nuolat skaudėdavo. Tačiau gydytojai, kaip susitarę, teigė, kad tai – tik stresas. Tikra likimo ironija, prieš 5 metus nustojau valgyti mėsą ir tapau vegetaru, ir štai, dabar sergu kempinlige – liga, kuria užsikrečiama suvalgius sergančio gyvulio mėsos“, – pykčio neslepia paskutines savo gyvenimo dienas skaičiuojantis vyras.

„Mano atmintis yra labai prasta, koordinacija – taip pat. Kartais prarandu regėjimą. Dėl ligos ir vaistų dažnai regiu haliucinacijas. Būna, kad padedu dantų pastą į šaldytuvą, tačiau po kurio laiko nepamenu, kad būčiau taip padaręs – tai lyg vaikščiojimas per miegus“, – teigia R.Kara.

Kempinligė – lėtinė liga, jai būdingas vis didėjantis galvos ir stuburo smegenų funkcijų nepakankamumas, sutrikdantis orientaciją, atmintį, sukeliantis raumenų spazmus, silpnaprotystę ir pasibaigiantis mirtimi.

Daugelis žmonių, užsikrėtusių kempinlige, miršta greičiau nei po metų. Vaistų nuo šios ligos nėra. Gydymas gali padėti tik sumažinti simptomus ir padėti ligoniui pasijusti geriau. Neretai vartojami antidepresantai ir nuskausminamieji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.