Įveikti meilės guolyje padovanotą ligą galima tik dviese

Manoma, jog kas antras žmogus turi bent vieną lytiškai plintančių infekcijų sukėlėjų. Tačiau ne visi pajunta kokius nors ligos požymius.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 2, 2013, 4:16 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 2:48 PM

Kai kurios infekcijos, pavyzdžiui, chlamidiozė ir ureoplazmozė, tam tikriems žmonėms gali visai nesukelti jokių simptomų arba jie būna labai neryškūs.

Be to, ne visos ligos pasireiškia iš karto. Pavyzdžiui, gonorėja ima vystytis praėjus vos savaitei po kontakto su užsikrėtusiu žmogumi, o tokiai ligai kaip sifilis pasireikšti prireikia mėnesio, o kai kuriais atvejais – net daugiau.

Nors kai kurie žmonės nejaučia jokių simptomų, net ir silpnas uždegimas gali tapti nemalonių komplikacijų priežastimi, o infekcija – patekti į lytinio partnerio organizmą.

Išsivysto daugybė pažeidimų

Kokios lytiškai plintančių ligų komplikacijos?

Vyrams dažniausiai išsivysto prostatitai, susilpnėja erekcija, moterims – nevaisingumas ir lėtinis mažojo dubens uždegimas, pasireiškiantis tempimo pobūdžio skausmais pilvo apačioje.

Be to, negydyta ar netinkamai gydyta chlamidiozė gali sukelti sąnarių ir akių pažeidimus.

Sergant sifiliu, gali išsivystyti nervų sistemos, kraujagyslių ir vidaus organų pažeidimų, nėščia moteris sifilį gali perduoti savo vaisiui.

Gydomi abu partneriai

Lytiškai plintančios infekcijos yra pagydomos, tačiau tai neapsaugo nuo pakartotinio užsikrėtimo.

Persirgus lytiškai plintančiomis ligomis, imunitetas joms nesusidaro, todėl užsikrėsti galima daug kartų. Todėl viena pagrindinių gydytojų taisyklių – abiejų partnerių gydymas, nepriklausomai nuo to, kokius simptomus jie jaučia.

Nieko keista, kai lytiškai plintančią infekciją svetimoje lovoje gavęs vyras ar žmona nenori apie tai šnekėti su savo partneriu. Tačiau neišgydžius abiejų partnerių, lytiškai plintančios ligos neatsikratysite. Svarbiausia – neužleisti ligos ir juo anksčiau kreiptis į specialistą, kol neišsivystė komplikacijų.

Kiekvienas ligų sukėlėjas įveikiamas skirtingais vaistais, todėl tiksliai nustatyti sukėlėją – viena svarbiausių užduočių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.