Moteris vos neatėmė savo negimusio vaiko gyvybės, patikėjusi klaidingomis gydytojo prognozėmis

Moteris kreipėsi į teismą po to, kai gydytojai jai pasiūlė nutraukti nėštumą klaidingai manydami, kad jos kūdikio smegenys yra mirusios.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 4, 2013, 4:13 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 1:46 PM

24-ąją nėštumo savaitę Sarah Hagan, apsilankiusi Sanderlendo karališkojoje ligoninėje, išgirdo siaubingą medikų žinią – nėra jokios galimybės, kad jos dar negimęs kūdikis išgyvens. Atlikęs ultragarso tyrimą, gydytojas pasiūlė moteriai tablečių, kurios turėjo užgesinti vaikelio gyvybę. Jis taip pat pridūrė, kad po išvalymo reikės atlikti tyrimą, kad būtų nustatyta, kas sutrikdė vaikelio smegenų vystymosi procesą. Tikėdama, kad kitos išeities nėra, S.Hagan sutiko su gydytojų sprendimu.

Po 5 dienų moteris ir vėl grįžo į ligoninę teigdama, kad tabletės nesuveikė. „Tą pačią dieną mane apžiūrėjo kitas medikas. Jis pasiteiravo, ar buvau apsilankiusi pas neonatologą. Gydytojas buvo apstulbęs, kai išgirdo neigiamą atsakymą. Jis palydėjo mane pas naujagimių gydytoją, ir šis pasakė, kad man žūtbūt teks gimdyti pirma laiko“, – pasakojo Sarah.

Gimęs pernelyg anksti, Aaronas turėjo cistą smegenyse ir didelių problemų su plaučiais. Tačiau po dviejų mėnesių, praleistų naujagimių intensyviosios terapijos skyriuje, mažylis ėmė sparčiai sveikti. Laimei, dabar 15 mėnesių mažylio smegenys funkcionuoja taip pat gerai, kaip ir kitų jo amžiaus vaikų.

38-erių S.Hagan teigia: „Kiekvieną kartą, kai pasižiūriu į savo sūnų, galvoju apie tai, kaip kadaise dėl gydytojų aplaidumo vos neatėmiau jo gyvybės.“

Dviejų vaikų motina ir jos mylimasis Darrenas Perry (25 m.) kreipėsi į teismą, teigdami, kad dėl klaidingos gydytojo prognozės jie vos nenužudė savo vaiko – echoskopiją atlikęs gydytojas tikino, kad mažylio smegenys susiformavo netinkamai, tad jis bet kokiu atveju neišgyvens, todėl primygtinai siūlė nutraukti nėštumą.

„Nepaisant visų prognozių, gimęs mano mažylis kvėpavo ir judėjo. Vis dar negaliu patikėti, kad patikėjau aplaidaus gydytojo prognozėmis. Tenoriu, kad kitos motinos išgirstų mano istoriją ir žinotų, kad gydytojai irgi klysta“, – susirūpinimą kitų motinų likimu išreiškė S.Hagan.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.