Moterų rankinėse – ir gyvybei pavojinga E.coli bakterija

Rankinėje įnirtingai ieškodama raktų ar kišenėlių glūdumoje pasimetusių lūpų dažų rizikuojate pasigauti rimtą ir galimai mirtiną ligą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 17, 2013, 2:27 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 3:02 AM

Atlikus naujausią tyrimą paaiškėjo, kad moterų rankinių, kompiuterio ir sporto krepšių dugnuose gali tykoti klastingoji E.coli bakterija ir netgi išmatų pėdsakai.

Ištyrę mėginius, paimtus iš moterų rankinių vidaus, mokslininkai tiesiog nustėro – jie pastebėjo mirtinos, apsinuodijimą maistu sukeliančios bakterijos E.coli ir fekalinio streptokoko, kuris gali sukelti plaučių uždegimą ir bakterinį meningitą, požymių.

Lyg to būtų negana, analizuodami mėginius mokslininkai patvirtino dar vieną nemalonų faktą – moterų rankinėse gali slypėti ir koliforminių bakterijų, lemiančių tuštinimąsi su krauju, pilvo spazmus ir diarėją.

Be to, per tyrimą apklausus rankinių savininkes, paaiškėjo, kad net 33 proc. moterų niekuomet nevalo savo rankinių. Daugelis moterų taip pat atskleidė nemalonų ir ganėtinai gėdingą faktą, kad savo rankinėse kone kasdien nešiojasi nešvarų apatinį trikotažą ir panaudotas nosinaites.

Penktadalis moterų neslėpė dažnai savo rankinuko dugne aptinkančios išpakuotą kramtomąją gumą, kurią, tiesiog nupūtusios nešvarumus, be jokios baimės įsidedančios į burną. Jeigu ir jūs priklausote šiai moterų grupei, kitą kartą, kai prieš pasimatymą norėsite pažiaumoti kramtomąją gumą, pamąstykite apie tai, kad galbūt kartu į burną įsidedate ir tuntą mirtinų bakterijų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.