Į pagalbą lieknėjantiems – pirkinių sąrašas

Pirkinių sąrašas ne tik sutaupo nemažai laiko ir pinigų – pasirodo, jis taip pat padeda išlikti liekniems.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-09-25 23:58, atnaujinta 2018-02-21 19:23

Detalus visų maisto produktų, kurių reikia namuose, sąrašas gali padėti sumažinti jūsų kūno apimtis keliais centimetrais. „Kaip?“ – paklaustumėte jūs. Atsakymas labai paprastas: žinodami, ko tiksliai reikia, ir nenukrypdami nuo šio sąrašo, apsaugome save nuo visų tų skanių ir kaloringų pagundų, tykančių parduotuvių lentynose.

Melburno universiteto tyrimo rezultatai atskleidė, kad tie žmonės, kurie eidami į prekybos centrą su savimi pasiimdavo ir pirkinių sąrašą, lengviau numetė svorio nei tie, kurie į parduotuvę keliaudavo nežinodami, ką tiksliai turėtų nusipirkti.

Tyrime dalyvavo 163 antsvorio turinčios moterys. Visoms joms buvo paskirta tam tikra dieta ir sudarytas atitinkamas treniruočių planas. Pusei moterų buvo liepta į prekybos centrą eiti tik sudarius detalų pirkinių sąrašą, kitoms moterims ši taisyklė negaliojo.

Po 6 mėnesių moterys pasidalijo savo rezultatais. Vidutiniškai tos, kurios į prekybos centrą keliaudavo su pirkinių sąrašu, numetė net po 12 kilogramų nereikalingo kūno svorio. O štai tos, kurios viską pirkdavo ekspromtu, numetė 4 kilogramais mažiau, t.y. po 8 kilogramus.

Tyrimo vadovė Nicole Au teigia, kad daugelis žmonių nesugeba atsispirti pagundai nusipirkti visai nereikalingų maisto produktų, tarp kurių dažniausiai atsiduria konditeriniai gaminiai. Ji taip pat pataria į prekybos centrą žengti tik sočiai pavalgius, mat alkio jausmas nesąmoningai priverčia mus krepšelį pripildyti papildomais pirkiniais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: ar žinome kur slėptis karo atveju?