Kūnus tobulinančių vaikinų nestabdo nei šaltis, nei žaizdos

Lauke – šeši laipsniai. Ne taip jau ir šilta, tačiau keturiems pusnuogiams vaikinams tai nė motais. Grupė jaunuolių vakarais renkasi lauko „sporto salėse“ – kiemuose, kur yra skersinių, tam, kad galėtų pasitreniruoti. Viskas – nemokama, o rezultatas – stulbinantis. Pažvelgus į raumeningus jaunuolius – akivaizdu, kad per keletą intensyvių treniruočių mėnesių, neišleidus nė vieno papildomo lito, galima pasiekti pastebimų pokyčių.

Daugiau nuotraukų (1)

Evelina Valiuškevičiūtė

Oct 3, 2013, 8:57 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 12:39 PM

Tokių vaikinų kaip ši ketveriukė, Vilniuje ir visoje Lietuvoje, – šimtai. Pasaulyje – tūkstančiai. Raumeningi ir stiprūs vaikinai ir merginos atlieka įvairius gatvės gimnastikos pratimus, o treniruojasi lauke, be jokių ypatingų sąlygų. Ko jiems reikia? Tik skersinio ir motyvacijos. Kuri, stiprėjant kūno raumenims, vis didėja.

Sportuoja kiemuose

Gatvės treniruočių (angl. - street workout) esmė – jėgos pratimai. Sustiprėti norintys entuziastai atlieka triukus naudodami savo jėgą ir svorį. Kuo daugiau mankštiniesi, tuo daugiau jėgos turi. Reiškia, galima pabandyti atlikti ne tik paprastus prisitraukimus, bet ir kitokius pratimus ant skersinio.

„Sportuojame kiemuose. Nereikia nė pinigų mokėti – nieko. Mieste galima treniruotis ant visokiausių stulpų. Pro šalį nepraeiname“, – pasakojo gatvės gimnastikos entuziastas Remigijus Viršila.

Vaikinas yra aukšto ūgio ir lieso kūno sudėjimo. Sunku pagalvoti, kad vaikinukas turi tiek jėgos ir ant skersinio išdarinėja triukus taip, lyg jam nereikėtų jokių pastangų.

Tiesa, prisitraukimai ir kitokie skersinio pratimai žaloja delnus. Kiekvienas šio sporto mėgėjas ant delnų pritrina pūsles ir nuospaudas. Tačiau, gatvės sporto mėgėjai vadovaujasi visame pasaulyje gerai žinomu posakiu „No pain, no gain“ (Angl. – Nėra skausmo, nėra laimėjimo.), arba kitaip tariant - per kančias į žvaigždes.

„Pasaulyje tai yra labai sparčiai populiarėjantis sportas. Rengiami pasaulio čempionatai, Lietuvoje taip pat“, – dėstė Remigijus.

Pastaruoju metu šiuo sportu domisi labai daug lietuvių. Taip nutiko dėl to, kad vasarą vykusiame pasaulio čempionate laimėjo būtent tautietis.

Motyvacija – labai svarbi

Remigijus pasakojo, kad kartu su vaikinais sportavo visą žiemą. Šalčiai treniruotėms netrukdė, jaunuoliai sportavo apsirengę po keletą megztinių.

„Sportuoti kai šalia tavęs stovi treneris – paprasta. Jis ir motyvuoja. O čia – esi vienas. Ypač kai yra šalta, sunku prisiversti. Treniruotis padeda muzika, taip pat kartu sportuojantys – su jais galima pasišnekėti bendromis temomis“, – sakė kitas šio sporto mėgėjas Ignas Širka.

Kokia šių vaikinų riba? Igno nuomone, riba artėja, kai temperatūra nukrenta iki minus dešimties. Tačiau čia pat priduria – šalta tik išorėje, padarius kelis prisitraukimus visas kūnas greitai sušyla.

„Taip užsigrūdiname. Artėjanti žiema mums – ne kliūtis“, – šyptelėjo I.Širka.

Trūksta merginų

Sportuojantys vaikinai užsiminė, kad trūksta merginų, kurios domėtųsi gatvės gimnastika. Pavienių merginų, kurios retkarčiais užsuktų pasportuoti prie skersinių yra, tačiau nedaug.

„Daugumai merginų sunku padaryti elementariausią prisitraukimą, tačiau manau, kad ir jos gali populiarinti šį sportą“, – įsitikinęs Ignas.

Jis prisiminė, kaip pradėjus sportuoti jam būdavo sunku padaryti šešis prisitraukimus iš eilės. Ignas pripažino, kad tuomet jam buvo baisiai gėda. Dabar Ignas padaro apie trisdešimt tvarkingų prisitraukimų. Tai – vienas iš asmeninių laimėjimų, kurie labai motyvuoja.

Jaunuoliai atkreipė dėmesį, kad mieste trūksta šiuolaikiškų treniruočių aikštelių. Dabartinėse aikštelėse ir kiemuose esantys skersiniai surūdiję, kai kurie yra klibantys ar iš vis nulūžę. Jie tikisi, kad pritraukus didelį būrį bendraminčių, galbūt bus įrengtos ir patrauklios aikštelės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.