Gydytojai atsako (I): ką reikia žinoti apie plastines operacijas?

Skelbiame pirmąją dalį atsakymų į klausimus, kuriuos Estetinės chirurgijos centro gydytojams pateikė interneto svetainės lrytas.lt lankytojai. Į jūsų klausimus atsako „Estetinės chirurgijos centro“ gydytojai.

Į jūsų klausimus atsako „Estetinės chirurgijos centro“ gydytojai.<br>123rf nuotr.
Į jūsų klausimus atsako „Estetinės chirurgijos centro“ gydytojai.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 4, 2013, 11:44 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 12:17 PM

Irena: Man 49 metai, tačiau veido oda atrodo prastai. Norėčiau patempti smakro odą. Kiek tai galėtų kainuoti ir ar tai labai sudėtinga?

Dažnai žmonės linkę save vertinti kritiškai, nors galbūt net mažos procedūros padėtų pasijusti geriau ir pagerinti estetinį vaizdą. Jūsų amžiaus moterys dažnai kreipiasi pageidaudamos užpildų, kurie suteikia veidui jaunatviškumo.

Kaklo odos patempimas klinikoje kainuoja apie 10000 litų (į nurodytą kainą įtrauktos visos operacijos išlaidos – anestezija, pooperacinė slauga, medikamentai ir pan.). Tai yra sudėtinga operacija.

Dalia: Mano 16 metų sūnui liepos mėn. sulaužė nosį, atskilo dalis nosikaulio. Prieš mėnesį jį operavo, bet nosis liko kreivoka, prie pagrindo išplatėjusi. Noriu paklausti, po kiek laiko galima daryti plastinę operaciją ir kiek apytikriai tai kainuoja. Ačiū.

Po nosies traumos su kaulų lūžiu bei nosies pertvaros sužalojimu korekcinė operacija paprastai atliekama praėjus 6 mėnesiams po traumos. Tuomet jau būna praėjęs audinių patinimas, sumažėja galimos infekcijos rizika. Šios operacijos kaina yra apie 7000 Lt.

Tad šiuo metu linkiu Jums kantrybės, o jei turėsite papildomų klausimų, rašykite.

Daiva: Ar pėdos didžiojo piršto kauliuko operacija yra plastinė? Kur galima būtų greitai atlikti šią operaciją ir kiek tai kainuotų?“

Jūsų minėtas pėdos piršto kauliukas vadinamas Hallux Valgus. Juos operuoja gydytojai ortopedai-traumatologai. Mūsų klinikoje tokios operacijos taip pat yra atliekamos. Vienos pėdos kauliuko korekcija kainuoja 1500 Lt bei papildomai specialių varžtų kaina. Šią operaciją dalinai kompensuojama Valstybinė ligonių kasa.

Valdas: Mano nosis praeityje daug kartų laužyta, labai kreiva. Turiu problemų su kvėpavimu, nosis dažnai užgulta. Buvau konsultacijoje pirmos pagalbos ligoninėje, anot jų, reikia tvarkyti nosies pertvarą, bet tai negarantuos, kad nosis bus tiesesnė. Taigi mano klausimas: kiek pas jus kainuotų pilnas nosies sutvarkymas (t. y. ir pertvara, ir estetinis tiesinimas)?

Mūsų klinikoje nosies plastines operacijas atlieka ausų-nosies-gerklės gydytojai chirurgai, tad jie labai daug dėmesio skiria ne tik estetiniam nosies vaizdui, bet ir gerai nosies funkcijai. Tokios operacijos mūsų klinikoje kainuoja apie 7000 Lt.

Daiva: Kiek kainuoja nukabusių rankų odų šalinimo operacijos?

Žastų pertekliaus šalinimo operacija kainuoja apie 5000 litų (įtrauktos visos operacijos išlaidos – anestezija, pooperacinė slauga, medikamentai ir pan.).

Ingrida: Prieš 4 metus svėriau 155 kg – man buvo atlikta skrandžio mažinimo operacija ir svoris buvo nukritęs iki 78 kg. Šiandien sveriu 85 kg ir toks svoris jau laikosi apie metus. Ką galėtumėte rekomenduoti odos pertekliui sumažinti? Man 50 metų.

Jūs minėjote, kad po skrandžio mažinimo operacijos Jūsų svoris nuo 155 kg nukrito iki 85 kg. Jei šis svoris laikosi jau metus laiko ir nesvyruoja – Jūs puiki kandidatė odos pertekliaus šalinimo operacijai. Po tokio didelio svorio netekimo oda pati jau nebesusitrauks, tad išeitis – operacinis gydymas.

Šios operacijos yra įvairios, priklausomai nuo to, kurioje kūno vietoje yra odos perteklius. Dažniausiai tai būna pilvo sritis (tuomet atliekama pilvo plastikos operacija), pilvo ir nugaros sritys (cirkuliari kūno plastika), šlaunys (šlaunų patempimas) ir pan.

Džiuginta: Mane seniai neramina viena atlėpusi ausis. Labai norėčiau ją susitvarkyti. Ar darote tik vienos atlėpusios ausies korekciją? Gyvenu Palangoje. Kur arčiausiai būtų galimybė operuotis?

Atlėpusių ausų korekcija yra labai dažna operacija. Žinoma, operuojamos tiek abi ausys, tiek viena. Mes įsikūrę Kaune, tad čia ir operuojame. Konsultaciją galime planuoti ir Šiauliuose.

Laimutė: Norėčiau sužinoti nuo kelių metų vaikams atliekamos ausies korekcija? Mano sūnus gimė su vienos ausies defektu, atsikišusi, jam dabar yra keturi su puse metų. Kiek tokia korekcija kainuoja?

Vaikams ausų korekcinės operacijos yra atliekamos nuo 6 metų amžiaus, nes šiame amžiuje vaikai turi 85 proc. būsimo (suaugusio žmogaus ausų) dydžio. Tad dažniausiai šias operacijas atliekame prieš einant į mokyklą.

Gintarė: Kaip pristabdyti keloidinio rando vešėjimą? Bandžiau leisti injekciją, tepiau silikoniniu geliu, tačiau niekas neduoda rezultatų. Be to, kasmet randų ant viso kūno (ir veido) daugėja.

Keloidiniai randai formuojasi dėl sutrikusio odos ląstelių atsinaujinimo proceso. Šiuo metu žinomos ir naudojamos priemonės yra hormono – Kenalogo injekcijos į keloidinius randus.

Tačiau dažniausiai tokie randai būna pavieniai, o ne ant viso kūno. Tad norint tiksliau Jums paaiškinti Jūsų problemos sprendimo būdus, gerai būtų gauti el. paštu probleminių vietų nuotraukas, arba galite apsilankyti mūsų klinikoje – konsultacijoje.

Ramūnas: Noriu paklausti kiek kainuoja varpos didinimas?

Mūsų klinikoje varpos ilginimas ir storinimas riebalų persodinimu kainuoja apie 5000 Lt.

Raimondas: Man 45 m. Man anksčiau yra atliktos dvi plastinės nosies operacijos. Prieš kelerius metus turėjau atsitikimą, sulaužė nosį. Ar galima būtų daryti dar vieną operaciją? Ir iki kokio amžiaus tai galima daryti? Ligoninėje Airijoje kiek sugebėjo atitaisė, kvėpuoti netrukdo, tačiau nelygiai sugijo kaulas.

Daryti kartotines operacijas visuomet yra daug sunkiau nei operuoti dar neoperuotą nosį. Tačiau, žinoma, galimybės visuomet yra. Kad būtų galima įvertinti Jūsų nosies pakrypimą ir operacijos galimybes, mums reikėtų gauti Jūsų nosies nuotraukas el. paštu arba galite apsilankyti mūsų klinikoje – konsultacijoje.

Marius: Ar brangi pasmakrės didinimo operacija?

Turbūt turėjote omenyje smakro didinimo operaciją? Smakro didinimo operacija kainuoja apie 4500 litų (įtrauktos visos operacijos išlaidos – anestezija, pooperacinė slauga, medikamentai ir pan.).

Ernestas: Ar turite klientų vyrų, kurie darosi nosies formos korekciją, ne dėl traumos padarinių, o tiesiog dėl grožio?

Šiuo metu vis daugiau vyrų kreipiasi į plastikos chirurgus dėl vienokių ar kitokių estetinių problemų. Tad dabar yra visiškai normalu konsultacijoje dėl pilvo plastikos, riebalų nusiurbimo, vokų plastikos ar panašių operacijų pamatyti vyriškos lyties atstovą. Taigi ir nosies operacijos dėl estetinių problemų yra visiškai normalu ir priimtina.

Birutė: Prieš 20 metų turėjome smarkų nudegimą, liko randai. Kaip jie gydomi, kiek vilties, kad pasiseks?

Ponudegiminiai randai yra tikrai didelė problema ir sprendžiama gana sunkiai.Vienas iš tokių problemų sprendimo būdų yra audinių plėtiklio (ekspanderio) panaudojimas. Tačiau šiuo atveju reikia, kad būtų sveikos odos plotų.

Estetinės chirurgijos centro specialistai atkreipia dėmesį į tai, kad kiekvienas pacientas yra unikalus ir labiausiai tinkantį sprendimo būdą galima pasiūlyti tik detaliai susipažinus su jūsų problema. Daugeliu atveju preliminariam įvertinimui užtenka nuotraukų, kurias galite į kliniką galite atsiųsti el. paštu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.