Gydytojai atsako (II): ką reikia žinoti apie plastines operacijas ir grožio injekcijas?

Skelbiame antrąją dalį atsakymų į klausimus, kuriuos Estetinės chirurgijos centro gydytojams pateikė interneto svetainės lrytas.lt lankytojai. Į jūsų klausimus atsako „Estetinės chirurgijos centro“ gydytojai.

Išburkę apatiniai vokai tikrai yra nemalonus reiškinys. Paprastai tai lemia apatinių vokų riebalinių maišelių išvaržos.<br>123rf nuotr.
Išburkę apatiniai vokai tikrai yra nemalonus reiškinys. Paprastai tai lemia apatinių vokų riebalinių maišelių išvaržos.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 9, 2013, 10:11 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 8:27 AM

 - Ingrida: Ar įmanoma išgydyti žvairumą?

 - Jei žvairumo nepavyksta pašalinti konservatyviu gydymu – akiniais, taikomas operacinis gydymas. Operacijos poreikis ir apimtis sprendžiama su kiekvienu pacientu individualiai. Tokias operacijas atlieka akių ligų gydytojai, tad rekomenduojame kreiptis į specializuotą kliniką, kurioje atliekamos akių operacijos.

 - Ramunė: Kai buvau 3 metų nudegiau viršutinę rankos dalį – nuo alkūnės į viršų. Tuo metu man buvo atliktas odos persodinimas, bet liko didžiulis randas ir jį nešioju jau 43 metus. Ypač sunku vasarą, kuomet negaliu vilkėti suknelių be rankovių. Ar įmanoma ką nors padaryti, kad randas dingtų?

 - Ponudegiminius randus gydyti yra ganėtinai sunku. Dažniausiai jie negydomi, jei neriboja, kaip Jūsų atveju, funkcijos.

Žinoma, galima bandyti randus gydyti lazeriu, tačiau reikėtų kreiptis į kliniką, kuri specializuojasi toje srityje.

Galimas ir operacinis gydymo būdas naudojant audinių plėtiklius (ekspanderius) – tačiau sąlyga yra ta, kad ant jūsų žasto dar būtų likę sveikos odos plotų.

Na ir tokia operacija yra daugiapakopė – pradžioje implantuojamas audinių plėtiklis po sveika oda (tai tarsi besipučiantis balionas), du mėnesius kas savaitę jis pildomas fiziologiniu tirpalu. Pakankamai ištempus sveikus audinius atliekama kartotinė operacija – plėtiklio šalinimas, rando išpjovimas ir audinių defekto padengimas sveika (plėtiklio išplėsta) oda.

 - Dovilė: Kojų blauzdų odoje man nuolat įauga plaukeliai. Kai bandau juos iškrapštyti pincetu atsiranda žaizdelės. Kojų oda pasidarė tarsi randuota. Depiliuoju vašku. Kokie galimi šios problemos sprendimo būdai?

 - Įaugantys plaukeliai po depiliacijos dažniausiai reiškia, kad depiliacija buvo nepakankamai kokybiška. Tokiu atveju patarčiau arba dažniau depiliuoti Jūsų minėtas vietas, arba kreiptis į dermatologus dėl plaukelių ilgalaikio pašalinimo lazeriu.

 - Inesa: 9 metų mergaitei avarijos metu stiklai labai sužalojo vieną veido pusę. Šiuo metu randus tepame „Dermatix“ tepalu su silikonu. Randai šviesėja. Ar jiems visai pašviesėjus būtų galima nelygumus kaip nors sumažinti? Girdėjau, kad daromas šlifavimas lazeriu. Kiek tai kainuotų?

 - Labai gerai, kad randukų gydymui naudojate „Dermatix“. Reikia tik palaukti kol jie visiškai susitvarkys (randų gijimas trunka apie 6 mėnesius), tuomet galite kreiptis į kliniką, turinčią platų lazerių pasirinkimą (įvairūs lazeriai skirti skirtingiems tikslams).

 - Rasa: Man 45 metai. Norėčiau sužinoti, ar labai skausminga būtų paakių operacija, kiek truktų pooperacinis periodas ir kokia operacijos kaina?

 - Išburkę apatiniai vokai tikrai yra nemalonus reiškinys. Paprastai tai lemia apatinių vokų riebalinių maišelių išvaržos.

Apatinių vokų plastikos yra atliekamos intraveninėje nejautroje (suleidus vaistų Jums į veną, tam kad operacijos metu Jūs miegotumėte ir nieko nejaustumėte), taip pat suleidus nedidelį nuskausminamojo vaisto kiekį į apatinį voką. Tad operacijos metu skausmas nėra juntamas.

Jei nėra apatinių vokų odos pertekliaus, operacijos metu riebaliniai maišeliai šalinami per vidinį apatinio voko paviršių. Tuomet nelieka jokių randelių. Jei yra odos perteklius – tuomet pjūvelis atliekamas išorinėje pusėje, pagal blakstienų liniją – kartu su riebaliniais maišeliais šalinant ir odos perteklių.

Po šios operacijos paprastai lieka nežymus akių paburkimas ir mėlynės. Tačiau sveikimo periodas yra labai individualus ir gali trukti nuo kelių dienų iki savaitės ar dviejų, retais atvejais ir ilgiau. Bet viskas šiuo pooperaciniu laikotarpiu priklauso nuo režimo laikymosi ir Jūsų individualių organizmo savybių sugyti po operacijos.

Šios operacijos kaina būtų apie 2700 Lt.

- Daiva: Ką daryti, kad miegant neatsirastų vertikalių miego raukšlių ant kaktos?

 - Miegant kaktos raukšlės atsiranda dėl Jūsų mimikavimo sapnuojant. Kažką intensyvaus sapnuojant Jūs suraukiate kaktą, todėl ryte ir matosi raukšlytės.

Tokiu atveju pagalba būtų botulino injekcijos į kaktą. Po šios procedūros kaktos raukšlių sumažėja ir dienos, ir nakties metu. Žinoma, poveikis nėra ilgalaikis ir trunka 6–8 mėn., tačiau rezultatais daugelis moterų ir vyrų yra patenkinti.

 - Eglė: Kokios priemonės taikomos norint sumažinti blauzdų ir šlaunų apimtį?

 - Kūno apimtys paprastai mažėja sportuojant, laikantis dietų. Tačiau būna atvejų, kuomet svoris sumažėja tik tam tikrose kūno vietose, o kitose taip ir pasilieka. Jį numesti labai sunku.

Chirurgiškai galima išeitis – riebalų nusiurbimas nuo probleminių vietų.

 - Zenta: Kiek kainuoja Lietuvoje veido ir kaklo raukšlių patempimo operacija? Man 52 metai, ar tinkamas amžius tokiai operacijai?

 - Jūsų amžius tikrai tinkamas tokioms procedūroms / operacijoms. Veido raukšlės gali būti koreguojamos įvairiais užpildais, o jei jie nebepadeda ir būtinas ilgalaikis rezultatas – atliekama operacija.

Priklausomai nuo operacijos apimties ir specifikos kainuoja nuo 5500 litų iki 14000 litų, kaklo odos patempimas apie 10000 litų. Į nurodytas kainas įtrauktos visos operacijos išlaidos – anestezija, pooperacinė slauga, medikamentai ir pan.

 - Virginija: Norėčiau paklausti, ar sergant relapsuojančiu polichondritu (balno formos nosis) galima ją operuoti, sutvarkyti taip kaip prieš ligą?

 - Relapsuojantis polichondritas yra sisteminė liga, pažeidžianti net keletą organizmo sistemų. Jei Jums taikomas adekvatus gydymas ir liga yra remisijos (tyliojoje) stadijoje, tuomet būtų galima dar galvoti apie nosies korekciją.

Tačiau Jūsų ligos atveju yra pažeidžiamos kremzlės ir operuojant nosį reikalingas kremzlės transplantatas iš Jūsų organizmo arba sintetinis.

Tad norint geriau įvertinti Jūsų situaciją, būtina kreiptis konsultacijai į kliniką, nes tik taip galima kiek įmanoma geriau Jums paaiškinti ligos pobūdį, operacijos galimybes.

 - Gražina: Man 39 metai, mano akių vokai šiek tiek užkritę. Bėgant metams tai ryškėja, todėl turiu minčių apie vokų korekciją. Kokio sulaukus amžiaus rekomenduotumėte atlikti tokią operaciją, kiek laiko truks gydymas, kokia paslaugos kaina ir kiek tai efektyvu?

 - Viršutinių vokų plastika labai pagyvina ir atjaunina žmogaus veidą. Tokios operacijos yra atliekamos nuo 18 metų amžiaus, o jei yra įgimtas vokų užkritimas – ir jaunesniems.

Tačiau prieš tai reikia pabrėžti, kad užkritę akių vokai gali būti dėl keleto priežasčių:

1. viršutinių vokų odos pertekliaus; 2. riebalinių maišelių išvaržos; 3. kartais – dėl nusileidusių antakių.

Jei antakių linija yra pasmukusi ir yra žemiau kaulinio akiduobės krašto – tokiu atveju reikalinga jau sudėtingesnė operacija – tai antakių pakėlimas, kuris derinamas su viršutinių vokų plastika.

Kitais atvejais, jei antakių linija yra normaliame lygyje, pakanka tik vokų plastikos.

Gijimo laikotarpis yra labai individualus ir gali trukti nuo keleto dienų iki savaitės, kartais ir ilgiau. Siūlai po operacijos traukiami po 5 dienų, tačiau dažnai dar lieka mėlynės ir patinimai. Žinoma, naudojant specialius kremus šie požymiai praeina greičiau.

Viršutinių vokų plastikos operacija mūsų klinikoje kainuoja apie 2200 Lt. Operacijos rezultatai – akivaizdūs.

Estetinės chirurgijos centro specialistai atkreipia dėmesį į tai, kad kiekvienas pacientas yra unikalus ir labiausiai tinkantį sprendimo būdą galima pasiūlyti tik detaliai susipažinus su jūsų problema. Daugeliu atveju preliminariam įvertinimui užtenka nuotraukų, kurias galite į kliniką galite atsiųsti el. paštu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.