Klastinga liga paralyžiavo net akių vokus

Lėtai kūną stingdantis Guillaino-Barre sindromas visų pirma smogė Emily Thompson rankoms ir pėdoms, tačiau visai netrukus išplito po visą merginos kūną, paralyžiuodamas net akių vokus.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-10-12 19:20, atnaujinta 2018-02-21 05:38

Guvios ir nuolat besišypsančios 20-metės gražuolės šeimą gydytojų diagnozė tiesiog sugniuždė. Buvusi šokėja, tuo metu negalėjusi nė piršo pajudinti, dienas leido intensyvios terapijos skyriuje, o jos bejėgiai tėvai tegalėjo lieti ašaras dėl dukrą užklupusių negandų.

Guillaino-Barre sindromas yra ūmus ir sunkus nervų sistemos pažeidimas, lydimas raumenų silpnumo ir paralyžiaus. Šia liga serga 1 iš 50 tūkst. žmonių visame pasaulyje. Liga tokia klastinga, kad net 2 iš 5 jos aukų iki galo taip ir nepasveiksta.

„Negalėti judėti yra tiesiog neapsakoma kankynė. Maniau, kad neištversiu. Tenorėjau numirti. Laimei, jau po 5 savaičių paralyžius ėmė trauktis ir aš vėl galėjau kalbėti. Šiuo metu žengiu pirmuosius savo žingsnius ir vėl mokausi vaikščioti. Kai gydytojai pranešė savo prognozes, kad netrukus visiškai pasveiksiu, mane apėmė neapsakomas palengvėjimas. Ir tai – švelniai pasakyta“, – teigia E.Thompson.

Guillaino-Barre sindromas dažniausiai pasireiškia apatinių galūnių tirpimu ar dilgčiojimu. Negydoma liga progresuoja ir sutrikdo raumenų funkcionavimą, išvystydama paralyžių. Tiksli ligos priežastis nėra aiški, tačiau teigiama, kad pirmieji sindromo simptomai daugeliui pacientų pasireiškia praėjus kelioms savaitės po bakterinių ar virusinių infekcijų. Nustatyta, kad sergant šia liga žmogaus makroorganizmo imuninė sistema ima kenkti organizmui. Gydomi ligoniai sveikti ima jau po 3–5 savaičių, o funkcijos atsikuria per 6–12 mėnesių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.