Svarbiausi daktaro M.Ozo sveikos gyvensenos patarimai

Vienas iš 100 įtakingiausių pasaulio žmonių, amerikiečių sveikos gyvensenos guru daktaras Mehmetas Ozas siūlo 5 praktiškus ir išties efektyvius patarimus tiems, kurie nori propaguoti sveiką gyvenimo būdą ir kiekvieną dieną pasitikti žvalūs, pailsėję ir, žinoma, kupini energijos.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 4, 2013, 2:53 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 3:06 PM

1. Rytais užsiimkite joga. 53-ejų daktaras Ozas tikina, kad vos 7 minutės, praleistos užsiimant joga, gali gerokai sumažinti kraujo spaudimą ir padėti numesti svorio. Jo griežta kasdienė rytinė mankšta susideda iš įvairių jogos pozų, o per pertraukėles tarp jų daktaras padaro po 10 atsispaudimų. Visą mankštą vainikuoja 20 pritūpimų.

2. Atsigaivinkite žaliosiomis sultimis. Sveikos gyvensenos guru pataria kas rytą pasigaminti organizmui naudingą gėrimą iš vaisių ir daržovių. Jo pasirinkimas – kokteilis iš špinatų, agurkų, morkų, salierų ir ananasų. Šis gėrimas ne tik suteiks energijos, bet ir padės išsivalyti kepenims. O juk puikiai funkcionuojančios kepenys – švaraus organizmo garantas.

3. Užkandžiaukite sveikai. Pakramsnoti vidurdienį norisi kone kiekvienam, tačiau užuot kimšus riestainiukus ir saldainius, verčiau suvalgykite baltyminį batonėlį ar obuolį – šitaip išlaikysite liesą raumenų masę ir ilgiau išliksite sotūs.

4. Medituokite. Pritrūko idėjų, dingo kūrybinė aura? M.Ozas tikina, kad vos 15 minučių, praleistų medituojant, gali padėti į galvą prisivilioti išties inovatyvių minčių.

5. Į lovą gulkite kuo anksčiau. 4 vaikų tėvas teigia, kad mūsų organizmai yra pritaikyti į sapnų karalystę pasinerti kuo anksčiau, tad į lovą stenkitės atsigulti iki 10 val. vakaro. Daktaras Ozas taip pat primena, kad 8 valandos miego – būtinybė, jeigu norite turėti gerą medžiagų apykaitą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.