Norite ilgiau išlikti jauni? Gerkite arbatą su imbieru

Pastaruoju metu sveika gyvensena itin populiari. Vis daugiau žmonių valgo vien tik natūralius maisto produktus, soduose augina daržoves be chemikalų,stengiasi maitintis sveikai ir, be abejo, bet kokias ligas gydyti vaistažolėmis ir vaistinių savybių turinčiomis šaknimis, pavyzdžiui, imbieru.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 14, 2013, 6:57 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 9:02 AM

Interneto puslapis apie sveikatą „Medpulse“ rašo, kad imbieras ne tik padeda ilgiau išlikti jauniems, žvaliems, bet ir greičiau pasveikti. Tad jeigu peršalote, suskaudo skrandį ar norite išvengti jūrligės, rinkitės imbierą.

Gelbsti peršalus

Apie vaistines imbiero savybes žinoma jau nuo senų laikų. Organizmą jis veikia švelniai, bet itin efektyviai.

Pagrindinis imbiero privalumas – tonizuojantis ir antioksidacinis veikimas. Visa tai padeda pristabdyti senėjimo procesą. Kuo greičiau pradėsite reguliariai gerti imbiero arbatą, tuo anksčiau „užsikonservuosite“ savo amžiuje. Ligos, jeigu tokių yra, po truputį pradės trauktis, o pairusi sveikata atsistatys.

Tačiau tai dar toli gražu ne visi imbiero šaknies privalumai. Imbieras kartu su skausmą malšinančiais vaistais turi stiprų anticeptinį poveikį. Tik peršalę nedelsdami pačiulpkite gabaliuką šaknies ir gerklės skausmas atlėgs.

Lygiai taip pat imbieras gali padėti virškinimo traktui, prasidėjus valgymo sutrikimams.

Saugo nuo jūrligės

Nepamainomas imbieras yra kelionėse. Todėl ruošdamiesi į kelionę lėktuvu, motorlaiviu ar automobiliu, kur jus gali užklupti jūrligė, pasiimkite keletą cukruoto imbiero gabaliukų. Kai tik įsėsite į transporto priemonę, imbiero gabaliuką įsidėkite po liežuviu vietoje tabletės. Dėl to nepasigailėsite, o kelionė jums bus kur kas malonesnė.

Sergantiems sunkiomis ligomis imbierą rekomenduojama vartoti profilaktiškai. Jis padeda sustiprinti įvairių vaistų poveikį ir net atsigauti po chemoterapijos.

Imbieras labai padeda pašalinti vaistinių preparatų skilimo produktus. Taip pat po sunkių traumų imbiero šaknis padeda atstatyti atmintį.

Vyrams irgi patartina vartoti imbiero, nes jis padeda stiprinti jų sveikatą ir atstatyti buvusias galias.

Rytinis gėrimas

Verčiau nenuodykite savo organizmo nežinomos kilmės vaistais, o kasdien gerkite arbatą su imbieriniu džemu. Tam reikia kavamale sumalti ar kitaip susmulkinti džiovintą imbiero šaknį ir sumaišyti ją su medumi. Proporcija turėtų būti 1:10 . Po pusę arbatinio šaukštelio tokio džemo įdėkite į arbatą ir gerkite šį stebuklingą gėrimą rytais. Jeigu taip elgsitės, senatvė apie jus pamirš.

O štai dar vienas žvalinančios ir labai naudingos arbatos su imbieru, kurią rekomenduojama gerti rytais, receptas. Įdėkite 1 arbatinį šaukštelį imbiero miltelių į 1 litrą verdančio vandens ir pavirkite pusvalandį ant nestiprios ugnies. Vėliau gėrimą nukoškite, pasaldinkite ir gerkite kaip arbatą. Galima nukoštą gėrimą laikyti šaldytuve ir pasišildžius gerti kelias dienas.

Jeigu mėgstate juodąją arbatą, tiesiog į arbatinį, kuriame ją plikote, įdėkite cukruotos imbiero šaknies gabalėlį.

Cukruoto imbiero galite pasigaminti ir patys. Nusipirkite šviežios imbiero šaknies, nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Užpilkite cukrumi (kilogramui imbiero pusė kilogramo cukraus) ir palaukite, kol išsiskirs sultys. Galima įpilti šiek tiek vandens ir tai pavirti ant silpnos ugnies, kol sutirštės. Po to atvėsinkite ir nukoškite. Kai sirupas nutekės, išdėliokite cukruotus gabalėlius ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir pašaukite į nekarštą orkaitę, kad išdžiūtų.

Mėgstamas prieskonis

Imbieru maistas gardinamas beveik visose šalyse. Britai cukruotu imbiero skanina savo pamėgtus pudingus, vietnamiečiai iš imbiero verda uogienes.

Europiečiai imbierą naudoja kaip mėsos ir žuvies patiekalų prieskonį.

Tačiau per daug vartoti imbiero nereikėtų – jis gali ir sudirginti.

Anksčiau į Rusią užjūrio atvežtas imbieras kainavo nepigiai ir juo skanindavo tik girą, karštą medus gėrimą „Sbiten“ ir konditerijos gaminius.

Šiandien užtenka nueiti į parduotuvę ir tiesiog nusipirkti kiek tik nori imbiero. Todėl negaiškite, nusipirkite ir gerkite sveikatos ir žvalumo suteikiančią arbatą su imbieru kasdien.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.