Kas sukelia kaulų sistemos ligas?

Maskvos universiteto Biologijos ir chemijos fakultetą baigęs habilituotas mokslų daktaras Michalas Tombakas gali papasakoti ne vieną atvejį, kaip žmonės įveikė ligą, kuri buvo laikoma nepagydoma. Knygoje „Pagydyti nepagydomą“ jis atskleidžia žmogaus valios stebuklus. Ši knyga yra M.Tombako „Kaip sveikai gyventi 150 metų“ veikalo tęsinys.

Kaulų sistemos veiklai didelę įtaką turi judėjimas.<br>123rf asociatyvi nuotrauka
Kaulų sistemos veiklai didelę įtaką turi judėjimas.<br>123rf asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 15, 2013, 2:09 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 8:39 AM

Dar kartą primenami taisyklingo kvėpavimo, fizinio aktyvumo, taisyklingos mitybos ir biologinės švaros principai, be to, gliaudomos sunkesnių ligų istorijos, pateikiami patarimai, kaip su fizinėmis ir psichologinėmis problemomis susidoroti net lėtinių ir chroninių, vadinamų neišgydomųjų ar alerginės kilmės ligų ligoniams.

Lrytas.lt pateikia knygos ištrauką.

Tvirtame kūne – tvirta dvasia

Viename Kanados mieste į paskaitą apie ligų gydymą daržovių sultimis atvežė žmogų invalido vežimėlyje – buvusį dantų gydytoją. Kiekvienas ligonio sąnarys, net ir žandikaulis, buvo taip smarkiai pažeistas reumato, kad net negalėjo kramtyti. Dėl šios priežasties mito tik skystu maistu, kurį įsiurbdavo per šiaudelį.

Buvo tikra to žodžio prasme gyvas skeletas, sudėtas tik iš kaulų ir odos. Tas žmogus, išklausęs paskaitą, ryžosi išbandyti savo paskutinę galimybę ir pradėjo gerti morkų ir salierų sultis. Be to, maudėsi šieno nuoviro voniose. Po metų tas iš tiesų viena koja karste buvęs odontologas iš Kanados vėl atidarė savo kabinetą ir dirbo viską, ką dirba jo profesijos žmogus. Viena, kas rodė, jog jis sirgo reumatu, buvo nedidelė kuprelė tarp menčių.

Apie tą atvejį papasakojau merginai, kuri į mane kreipėsi. Ji dėl nežinomų priežasčių susirgo reumatu. Liga kankino ją 4 metus. Mergina nustojo eiti į lauką, susitikinėti su draugais, nes gėdijosi rodyti savo deformuotus, išsukinėtus pirštus. Be varginančių fizinių negalavimų, juto psichologinį spaudimą. Puolė į depresiją, nustojo domėtis gyvenimu.

Man prireikė daug jėgų ir laiko įtikinti ją, kad iš tikrųjų kiekvienas privalo kovoti už savo sveikatą. Ir, mano džiaugsmui, ji tai suvokė. Po trejų metų griežtos, praktiškai be mėsos, dietos, įvairių žolių maudynių, kvėpavimo pratimų, sulčių gėrimo po 1,5–2 litrus per dieną, kelis kartus atlikto organizmo valymo, tai davė geidžiamą efektą.

Šiandien ji visiškai sveika, turi dvi žavias dukreles, kurias augina pagal sveiko gyvenimo būdo taisykles.

Remdamasis jos pavyzdžiu, noriu pasakyti visiems, kuriuos vargina kaulų sistemos negalavimai, sąnarių uždegimai ir pan., kad prieš pradedant gydymąsi būtina įsisąmoninti, jog patys galime sau padėti.

Reikia turėti omenyje, kad liga tikrai nepasitrauks per mėnesį, kad ir kaip to norėtume, bet pasitrauks tikrai, jeigu bus sudarytos sąlygos ir leis organizmui ją sunaikinti. Gamtos neapgausi.

Jeigu liga brendo organizme daug metų – ją pašalinti reikia tam tikro laiko. Iš patirties galiu pasakyti, kad įvairios kaulų sistemos ligos yra sukeltos šių priežasčių:

1. Organizmo vidaus aplinkos užteršimo pieno rūgštimi, cholesteroliu, rūgštynių rūgštimi.

2. Mažo fizinio aktyvumo.

3. Deguonies organizme stokos (dėl mitybos daugiausia virtu maistu).

4. Atitinkamų mikro ir makroelementų stygiaus organizme.

5. Fosforo ir kalio apykaitos sutrikimų.

Kai bandome kompleksiškai pašalinti tas priežastis, negalavimai paprastai išnyksta.

Dabar aprašysiu, nuo ko pradėti gydytis stuburo, kaulų skausmus.

Pirmiausia – valymas (detoksikacija). Be jo garantuoti gero rezultato negaliu. Valymą reikia suderinti su trijų dienų badavimu – susilaikymu vartoti maistą. Tai yra būtina, norint išvaduoti organizmą, ypač žarnyną, nuo susitelkusių ten nuodingų, „nešvarių“ substancijų, kurios kaupėsi daugelį metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.