Estetinės chirurgijos paslaugos – ir lietuviams, ir medicinos turistams

Medicinos centre „Northway“ atidarytas naujas estetinės chirurgijos centras, kuriame bus atliekoms visos populiariausios šiuo metu pasaulyje esančios plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos operacijos. Tikimasi, kad išsiplėtęs paslaugų spektras bus patrauklus ne tik lietuviams, bet ir privilios į Lietuvą daugiau medicinos turistų.

Daugiau nuotraukų (1)

Giedrė Balčiūtė

Nov 29, 2013, 9:00 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 2:18 AM

Medicinos centre „Northway“ estetinės chirurgijos operacijos buvo daromos ir anksčiau , tačiau dabar grožio paslaugų sritis sustiprinta ir išplėsta.

Plečia medicinos paslaugų eksportą

„Plastinė chirurgija yra perspektyvi sritis, kuria domisi ir Lietuvos gyventojai, ir medicinos turistai, atvykstantys į Lietuvą ne tik pailsėti, apžiūrėti krašto,“, – aiškino „Northway“ medicinos centro generalinė direktorė Diana Bumelytė.

Medicinos turistų Lietuvoje vis daugėja. Vien „Northway“ iš medicinos turizmo šiemet uždirbo penkiskart daugiau pajamų, palyginti su praėjusiais metais.

Dirbs patyrę gydytojai

Kažkada grožio chirurgija laikyta prabangos dalyku. Dabar nuomonė pasikeitė. Vis daugiau žmonių ryžtasi koreguoti savo išvaizdą.

Naujame centre dirba trys plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos gydytojai: medicinos mokslų daktaras Arūnas Jankauskas, Indrė Sakalauskaitė ir Darius Jauniškis.

Trijų patyrusių plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos gydytojų komanda reiškia triskart didesnę vertę pacientui, nes jis gali išgirsti objektyvią nuomonę, grįstą kelių specialistų patirtimi.

Tai kartu leidžia užtikrinti kokybiškas, plataus spektro paslaugas, dirbti konkurencingomis kainomis bei suteikti pacientams galimybę rinktis plastikos chirurgą.

Apsijungė į klasterį

Šiuo metu plastikos chirurgija yra viena iš sričių, priviliojančių daugiausiai medicinos turistų į Lietuvą. Be grožio paslaugų užsieniečiai į Lietuvą atvyksta gydytis nevaisingumo, tikrintis sveikatą, taip pat čia juos vilioja traumatologijos, odontologijos, širdies chirurgijos, onkologijos paslaugos.

Dauguma medicinos centrų labiau koncentruojasi į tam tikras sritis. Pavyzdžiui, „Northway“ – į nevaisingumo gydymą, plastikos chirurgiją, ortopediją, kitas dienos chirurgijos operacijas, kitos medicinos įstaigos – į sveikatos patikrinimus, odontologiją ir panašiai.

2013 metų pradžioje buvo įkurtas medicinos klasteris, kurio nariais yra keletas privačių medicinos centrų, kai kurios SPA ir reabilitacijos įstaigos, medicinos turizmo agentūros, viešbučiai, mokslo įstaigos.

Šiuo metu nėra bendros valstybės politikos, į kurios šalies ar regiono medicinos turistus Lietuvai reikėtų labiausiai susitelkti, tad privačios gydymo įstaigos pačios kuria rinkodaros strategiją, kad pritrauktų daugiau pacientų iš įvairesnių šalių.

Daugiausiai į Lietuvą dėl sveikatinimo priežasčių atvyksta turistai iš Rusijos, Kaliningrado srities, Baltarusijos, Ukrainos.

Gydymosi ar sveikatos stiprinimo tikslais į Lietuvą važiuoja ir skandinavai, ypač norvegai, su kuriais keletas medicinos centrų yra sudarę sutartis.

Kadangi pernai „Northway“ atidarė filialą Londone, kuris vadinasi „Baltic Medical Centre“, į šį medicinos centrą Lietuvoje atvyksta ir vis daugiau pacientų iš Didžiosios Britanijos.

Geras kainos ir kokybės santykis

Medicinos turistus į Lietuvą vilioja geras paslaugų kokybės ir kainos santykis, modernūs gydymo metodai, kvalifikuotas medicinos personalas, kalbantis užsienio kalbomis, taip pat galimybė gydymą derinti su poilsiu prie jūros, Druskininkuose ir panašiai.

„Iš Rusijos, Baltarusijos, Ukrainos medicinos turistai pas mus atvyksta, nes čia išlikęs tas pats mentalitetas, nėra kalbos barjero“, – aiškino D.Bumelytė.

Vakarų šalių gyventojai viliasi čia gauti aukštos kokybės paslaugas už palyginti nedidelę kainą.

„Šiuo metu Lietuvos medicinos klasteris orientuojasi labiau į medicinos turistus iš Rytų. Viso pasaulio, žinoma, neaprėpsi, tad visas savo pajėgas ir rinkodarą nukreipiame ten. Jeigu pavyks pritraukti vieną-kitą Rusijos regioną ir kai kurias Vakarų Europos šalis, Lietuvai tikrai netrūks darbo“, – šyptelėjo „Northway“ vadovė.

Tikimasi, kad jau 2022 metais Lietuvoje bus 292 tūkst medicinos turistų. Tai sudarytų apie 20-30 proc. privačių gydymo įstaigų pajamų.

Keliauja dėl kainos, kokybės ir eilių

Lietuva – ne vienintelė šalis, vystanti medicinos turizmą. Kasmet pasaulyje apie 7 milijonai žmonių vyksta į kitas šalis, norėdami ten gauti vienokias ar kitokias su sveikatos gerinimu susijusias paslaugas. Per metus medicinos turizmas pasaulyje sugeneruoja apie 40 mlrd. JAV dolerių pelno.

Vieni medicinos turistai ieško ieško geresnio kainos ir kokybės santykio, kiti vyksta svetur dėl konkrečių specialistų.

Dalį žmonių gydytis svetur skatina tai, kad jų šalyse kai kurios medicinos paslaugos arba apmokamos tik iš dalies, arba apskritai nekompensuojamos, o kitoje šalyje jos pigesnės.

Keliauti gydytis į kitą šalį gali paskatinti ir tai, kad savoje šalyje dėl didelių eilių būna sunku patekti pas gydytojus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.