Septyni produktai, padėsiantys apsaugoti vyro prostatą

Vyriški negalavimai – ganėtinai nemaloni tema stipriosios lyties atstovams. O kad šios temos nereikėtų liesti, pravartu pasirūpinti prevencinėmis priemonėmis. Jeigu norite visuomet džiaugtis sveika prostata, reikėtų didelį dėmesį skirti savo mitybos racionui, juk tam tikras maistas gali padėti apsisaugoti nuo itin grėsmingo prostatos vėžio arba padėti kovoti su lytinės liaukos padidėjimu.

Tyrimai taip pat atskleidė, kad valgant lašišą bent kartą per savaitę, galima sumažinti net ir genetiškai nulemto vėžio atsiradimo tikimybę.<br>123rf nuotr.
Tyrimai taip pat atskleidė, kad valgant lašišą bent kartą per savaitę, galima sumažinti net ir genetiškai nulemto vėžio atsiradimo tikimybę.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-12-06 14:10, atnaujinta 2018-02-19 23:02

Braziliški riešutai

Riešutų rūšių – galybė, tačiau braziliškuose slypi tikri seleno klodai. O selenas, dalyvaudamas baltymų sintezėje, turi įtakos vyrų vaisingumui. Tyrimai taip pat atskleidė, kad selenas sumažina prostatos vėžio tikimybę. Braziliškuose riešutuose – didelis kiekis cinko, kuris yra viena pagrindinių maistinių medžiagų, reikalingų sveikai vyrų prostatai.

Brokoliai

Ar žinojote, kad brokoliai gali padėti apsisaugoti nuo prostatos vėžio? Tyrimas atskleidė, kad valgant brokolius dažniau nei kartą per savaitę, III ar IV stadijos vėžio išsivystymo rizika sumažėja net 40 procentų. Tiesa, brokolius verdant ilgiau nei 5 minutes, daržovėje slypinčios priešvėžinės savybės tiesiog dingsta.

Žalioji arbata

Žalioji arbata nuo seno žinoma kaip antioksidantų šaltinis. Stebuklingame gėrime esantis katechinas efektyviai naikina virusus ir bakterijas, pagerina imunitetą ir padeda kovoti su prostatos vėžiu. Tyrimai rodo, kad bent 3 puodelius žaliosios arbatos per dieną išgeriantys vyrai turi gerokai mažesnę tikimybę susirgti lytinės liaukos vėžiu.

Granatai

Tyrimai atskleidė, kad granatų ekstraktas gali sumažinti vėžinių ląstelių gamybą ir paskatinti jau esamų vėžinių ląstelių „susinaikinimą“. Granatų sultys taip pat padeda užkirsti kelią vėžio atsinaujinimui.

Moliūgų sėklos

Moliūgų sėklų aliejuje gausu karotenoidų ir omega riebalų rūgščių, o tai garantuoja mažesnę prostatos padidėjimo tikimybę. Moliūgų sėklose taip pat gausu cinko, kuris yra svarbus sveikai vyrų prostatai.

Lašiša

Omega-3 riebalų rūgštys, esančios lašišoje, sulėtina prostatos vėžio vystymąsi ir progresavimą tų vyrų organizmuose, kurie jau gydosi nuo tam tikros stadijos vėžio. Tyrimai taip pat atskleidė, kad valgant lašišą bent kartą per savaitę, galima sumažinti net ir genetiškai nulemto vėžio atsiradimo tikimybę.

Pomidorai

Pomidoruose esantis galingas antioksidantas likopenas ne kartą mokslininkams įrodė, kad sugeba pagerinti vyrų prostatos būklę. Pomidoruose esančių antioksidantų savybės itin atsiskleidžia, kai daržovė yra apdorojama. Tad pomidorų padažas, sriuba ar sultys turi daugiau apsaugančių savybių nei šviežias pomidoras. Pomidorai taip pat naudingi esant gerybinei prostatos hiperplazijai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.