Reguliarus pasninkas naudingas širdžiai

Tyrimai atskleidė, kad širdžiai padeda ir kitas mormonų gyvenimo įprotis: pasninkas vieną dieną per mėnesį. Jų religija pataria susilaikyti nuo maisto kiekvieną pirmą mėnesio sekmadienį.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-01-03 12:09, atnaujinta 2018-02-18 00:08

Tyrimai atskleidė, kad širdžiai padeda ir kitas mormonų gyvenimo įprotis: pasninkas vieną dieną per mėnesį. Jų religija pataria susilaikyti nuo maisto kiekvieną pirmą mėnesio sekmadienį.

Paaiškėjo, kad tiems, kurie kartą per mėnesį vieną dieną visiškai nieko nevalgo, 40 procentų rečiau diagnozuojamos užsikimšusios arterijos nei tiems, kurie neturi įpročio reguliariai laikytis pasninko.

Jutos valstijos, kuriose gyvena daug mormonų, mokslininkams kilo mintis ištirti, kokių gyvenimo būdo įpročių laikėsi pacientai, kuriems nuo 1994 iki 2002 metų buvo atlikti širdies kraujagyslių tyrimai.

Pastebėta, kad iš visų tiriamųjų širdies liga mormonams diagnozuota rečiau nei tiems, kurie nepriklausė šiai religinei bendruomenei.

Iš pradžių nuopelnus tyrėjai atidavė nerūkymui. Tačiau, palyginus mormonus su grupe kitų, taip pat nerūkančių, pacientų, pastarieji dėl širdies kraujagyslių turėjo daugiau problemų.

Tuomet mokslininkai ėmė aiškintis gyvenimo būdo įtaką. Paaiškėjo, kad daugiausia įtakos širdžiai turėjo reguliarus pasninkas.

Mokslininkai mano, kad pasninkas gali būti naudingas tuo, jog, žmogui atsisakius maisto, organizmas, kuriam reikalinga energija, ima deginti riebalų atsargas. Tačiau, jų teigimu, tai dar nereiškia, kad reguliarus susilaikymas nuo maisto padėtų kiekvienam.

Mokslininkai tvirtina, kad šie rezultatai – geras stimulas tolesniems tyrimams.

Ypač jie pabrėžė, kad pasninko neturėtų imtis tie, kurie serga cukriniu diabetu.

Tai gali sukelti gyvybei pavojingus cukraus kiekio kraujyje svyravimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.