Per keturis mėnesius E.Vareikis suliesėjo beveik 20 kilogramų

Gydytis nuo depresijos – nemenkas iššūkis. Tuo įsitikino Seimo narys Egidijus Vareikis. Jis nuo rugsėjo bando atsikratyti šios klastingos ligos. Į gydytojų rankas jis pateko, kai žurnalistų oro uoste buvo pagautas su alkoholio kvapeliu. Tąkart oro uosto darbuotojai neleido jam skristi į Romą.

Per keturis gydymosi mėnesius Seimo narys suliesėjo kone 20 kilogramų.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Per keturis gydymosi mėnesius Seimo narys suliesėjo kone 20 kilogramų.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Sigita Purytė

Jan 8, 2014, 9:24 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 7:17 PM

Per keturis gydymosi mėnesius Seimo narys suliesėjo kone 20 kilogramų. „Labai sulysau. Visi tai pastebi“, - tikino į darbą grįžęs parlamentaras.

Vyras pradėjo sportuoti – dažnai atlieka raumenų tempimo pratimus. „Sovietiniais laikais tai buvo vadinama izometrinėmis treniruotėmis, dabar – tiesiog tempimo pratimais“, - pasakojo politikas.

Viena iš ligos priežasčių, jo teigimu, buvo poilsio trūkumas. „Buvau 20 metų neatostogavęs. Tai – viena iš ligos priežasčių. Pastarieji keli mėnesiai buvo priverstinės atostogos. Manau, kad dabar atostogausiu atsakingiau“, - sakė E.Vareikis.

Ligoninėse jis praleido tris mėnesius. Dar vieną mėnesį vyras gydėsi namuose. Pirmąsias trisdešimt dienų E.Vareikis gyveno be mobiliojo telefono ir interneto, visą dėmesį sutelkė „į savo dvasią“.

Susitikimus su alkoholikais jis lanko jau pustrečių metų, bet šie susitikimai negydo pagrindinės parlamentaro ligos – depresijos. „Mano liga yra depresija, kitos ligos (alkoholizmas. - Red.) – antrinės. Man svarbiausia pakeisti mąstymą.

„Šiuo metu esu tokioje būsenoje, kai galiu dirbti, galiu gyventi. Jaučiuosi gana šviesiai, pakeičiau savo išvaizdą, jaučiuosi lengvesnis, žvalesnis, neturiu amžinų problemų, sąžinės priekaištų, nerimo“, - kalbėjo politikas.

Jis itin dėkingas savo žmonai Rozvitai ir dukrai Aistei, kuri studijuoja kitame Lietuvos mieste. „Šeimai galiu tik dėkoti ir žavėtis. Šeimą esu labai nuskriaudęs, bet šeima laikėsi tvirtai, geranoriškai. Šeima – vienas svarbiausių sveikimo būdų. Likti vienam – negerai“, - pasakojo E.Vareikis.

Portalas lrytas.lt primena, kad vasaros pabaigoje žurnalistai aptiko E.Vareikį girtą Vilniaus oro uoste. Jis į Romą išskrido tik kitą dieną. Dar didesnis skandalas kilo, kai E.Vareikis dingo grįždamas namo. Po lrytas.lt publikacijos diplomatai Seimo narį aptiko vaikščiojantį po Kopenhagos oro uostą. Ten jis galimai klaidžiojo kelias dienas.

Reaguodami į bendražygio elgesį Tėvynės sąjungos lyderiai iškart pareiškė, kad E.Vareikis neturėtų daryti gėdos Seimui ir reikėtų iš jo pasitraukti. Grįžęs į Lietuvą Seimo narys pradėjo gydytis.

Po ligos E.Vareikis į Seimą grįžo tik šių metų pradžioje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.