Menas onkologiniams ligoniams reikalingas ne mažiau nei vaistai

„Onkologinėmis ligomis dažniausiai suserga

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Feb 4, 2014, 11:21 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 5:52 PM

Todėl onkologinius ligonius labai pradžiugino galimybė nemokamai dalyvauti kultūros renginiuose. Šią iniciatyvą minint Pasaulinės kovos su vėžiu dieną pristatė kultūros ministras Šarūnas Birutis ir Pagalbos onkologiniams ligoniams asociacija.

Į projektą „Kartu sveikti lengviau“ įsitraukė kelios dešimtys kultūros įstaigų, tarp jų - Vilniaus ir Kauno filharmonijos, Nacionalinis operos ir baleto teatras, Kauno valstybinis choras, Nacionalinė dailės galerija, Juozo Miltinio dramos teatras Panevėžyje, Alytaus teatras.

Sergantieji vėžiu gali registruotis Pagalbos onkologiniams ligoniams asociacijoje, kuri jiems pasiūlys kultūros renginius.

„Šiandien galime ir turime priminti, kad menas turi gydomojo poveikio, ir tai seniai įrodė mokslininkai“, - sakė ministras Š.Birutis.

Jis sakė tikįs, kad pernai pradėtas pilotinis projektas šiemet išsiplės, ir prie jo prisijungs dar daugiau kultūros įstaigų.

Pagalbos onkologiniams ligoniams asociacija taip pat pristatė specialią kortelę, kurią gavę onkologiniai ligoniai galės gauti nuolaidas kai kuriose vaistinėse, perukų parduotuvėse, sanatorijose, grožio salonuose.

Onkologiniams ligoniams siūlomi ir meno terapijos užsiėmimai - tai jiems suteikia galimybę įvardinti bei išreikšti su liga susijusius jausmus, bendrauti su panašią patirtį turinčiais žmonėmis, ieškoti stiprybės ir palaikymo šaltinių savo gyvenime bei mokytis gyventi svarbiausiame laike – „čia ir dabar“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.