Nėštumą nutraukti atsisakiusi moteris gimdys Siamo dvynes

Gydytojai įspėjo Renee Young ir Simoną Howie apie tai, kad pasaulį išvysiantis jų kūdikis gyvens tik porą dienų. Bet tai nesumažino poros ryžto išnešioti ir pagimdyti vaikelį.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 25, 2014, 1:19 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 11:04 PM

Septynias atžalas turintys tėvai R.Young ir S.Howie manė, kad laukiasi dvynių. Tačiau šeiminę laimę sugriovė ultragarso tyrimas, parodęs, kad įsčiose –  vienas vaikas. Dar didesnis šokas poros laukė pažvelgus į nuotrauką, kurioje matyti, kad vaisius turi dvi galvas ir dvejas smegenis. Gydytojų verdiktas buvo negailestingas – nėštumą reikia nutraukti. Tačiau ryžtingieji tėvai nepabūgo ir pareiškė išnešiosiantys dar negimusią dukrelę.

Ultragarso tyrimo nuotrauka rodo, kad vaisius turi dvi kojytes, dvi rankytes ir vieną kūnelį. Širdis ir kiti gyvybiniai organai taip pat vystosi kuo puikiausiai. Nuotraukoje taip pat matyti, kad embrionas turi tobulai simetriškus veidus ir dvejas smegenis, sujungtas su vienu smegenų kamienu.

Gydytojai perspėjo tėvus, kad dar negimusi mergytė vargu ar išgyvens pirmąją naktį. Tikima, kad kūdikis gali mirti ir gimdymo metu.

Bet Renee ir Simonas atsisakė nutraukti nėštumą dėl moralinių priežasčių. „Mes manėme, kad tai būtų tas pats, lyg parsivežti namo mažylį, sergantį autizmu ar Dauno sindromu. Kam nutraukti nėštumą, jei mūsų kūdikis kol kas vystosi puikiai ir yra sveikas?“ – retoriškai klausė vaikelio tėvas.

Pora, auginanti septynis vaikus, iš kurių vyriausi jau įžengę į paauglystę, o jauniausia šeimos narė – vos pradedanti vaikščioti mergytė, yra pasiryžusi išsaugoti vaisių. Trys paauglės dukros Jess, Angel ir Patsy Anne taip pat mano, kad jų mama neturėtų darytis aborto.

„Nors kūdikis gali atrodyti kitaip nei visi, mes jį vis tiek mylime ir mylėsime. Juk tai  toks pat žmogus, tai mūsų šeimos narys“, – tvirtino Patsy Anne.

Paskutinis panašus gimimo atvejis užfiksuotas 2008 metais atokiame Indijos kaime. Deja, kūdikis mirė jau po dviejų dienų.

„Jei mums lemta turėti šį kūdikį tik dvi dienas, tegul tai bus dvi geriausios dienos mūsų gyvenime. Noriu, kad mano vaikai pamatytų sesutę“, – teigė R.Young.

Pasak specialisto Greg Kesby, tokio tipo Siamo dvyniai pasitaiko itin retai. Jei vis dėlto kūdikis išgyvens, jo gydymas atsieis brangiai.

R.Young, sirgdama reumatoidiniu artritu, gauna invalidumo pensiją. S.Howie nedirba, nes nuolat prižiūri žmoną. Tačiau vyras pabrėžė, kad jeigu vis dėlto kūdikis gyvens, šeima sugebės pasirūpinti jo gydymu.

„Jei turėsime grįžti į darbą, mes būtinai tai ir padarysime“, – teigė S.Howie.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.