Kapomis tiesinti dantis galima bet kokio amžiaus pacientams

Klinikoje įdiegta naujovė Lietuvoje – dantų tiesinimas kapomis „Invisalign“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-05-03 06:00, atnaujinta 2018-02-14 09:17

Klinikoje įdiegta naujovė Lietuvoje – dantų tiesinimas kapomis „Invisalign“.

Šis dantų tiesinimo metodas ilgai skynėsi kelią į Lietuvą. Daugelį metų „Invisalign“ gamintojai amerikiečiai Lietuva nesidomėjo, nors keletą kartų pati kreipiausi dėl galimybės mokytis ir gauti licenciją dirbti taikant kapų „Invisalign“ sistemą. Licenciją gavome 2012 metų birželio mėnesį.

Dantų tiesinimas ir sąkandžio gydymas kapomis ypač patogus gyvenantiems užsienyje ar nuolat keliaujantiems žmonėms. Tai puiki alternatyva ir tiems, kurie dėl estetinių sumetimų vengė gydytis kabėmis.

Šios kapos pagamintos iš plono ir skaidraus plastiko, gerai priglunda prie dantų, tad jų beveik nematyti. O jei jų varžomasi, prieš atsakingą susitikimą kapas galima išsiimti. Tiesa, tuo piktnaudžiauti nederėtų. Kapas reikia nešioti 22 valandas per parą, o išsiimti prieš valgant ir valantis dantis.

Noriu paminėti ir apie puikią galimybę šiuo metodu tiesinti dantis, kai jie krypsta ar jau yra iškrypę dėl periodonto ligų. Pacientų dantims krypstant, tarp jų atsiveria tarpai, kurių jaunystėje tikrai nebuvo.

Valgant ir valantis dantis kapas reikia išimti, tad palaikyti nepriekaištingą burnos higieną tikrai labai patogu.

Dantų gydymo plano sudarymas įdomus ir labai atsakingas. Kiekvienam pacientui jis individualus. Naudojantis kompiuterinėmis ir lazerinėmis technologijomis gydymo planas sudaromas trimatėje erdvėje. Gydymo planą parodyti pacientui ir jį aptarti galima ir internetu net tuomet, kai pacientas išvykęs.

Pacientas virtualiai gali pamatyti ne tik gydymo eigos planą, bet ir galutinio rezultato vizualizaciją.

Kapos gaminti užsakomos tik su pacientu aptarus gydymo planą, parodžius jam planuojamą virtualų gydymo rezultatą.

Kapos pritaikomos gydytojo kėdėje. Pacientas išmokomas kapas nuimti ir uždėti ant dantų. Keletą kapų komplektų atiduodame į namus. Lankytis klinikoje kviečiame tik norint patikrinti gydymo eigą. Jeigu pacientas daug keliauja ar dirba užsienyje, papildomus kapų komplektus pasiima su savimi ir gali puikiai tęsti gydymą bet kuriame pasaulio kampelyje.

Susisiekti su gydytoju galima bet kada internetu. O pametus ar sulaužius kapą, ji pagal identifikacijos numerį operatyviai užsakoma, nemokamai pagaminama ir siunčiama pacientui. Tad pats pacientas lieka tarsi savo gydymo koordinatoriumi.

Žeimenos g. 40, Kaunas Tel. +370 37 71 82 71 Mob. tel. +370 650 17 000 www.lazerineodontologija.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.