Mirusiųjų nuo AIDS atminimo dieną - tyrimas dėl ŽIV per minutę

Sekmadienį, minint Mirusiųjų nuo

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

May 18, 2014, 3:33 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 7:38 PM

Siekiant suteikti galimybę sužinoti ŽIV statusą, visi norintys galės anonimiškai ir nemokamai, vos per vieną minutę išsitirti, ar nėra užsikrėtę žmogaus imunodeficito virusu.

Akcijos, kuri prasidės 14 valandą, metu bus nemokamai dalinamos apsaugos priemonės - prezervatyvai ir kitos dovanėlės. Renginyje taip pat dalyvaus prezervatyvo personažas Saugulis.

Prevencijos simbolio - Raudonojo kaspino forma degančios žvakės bei dangaus žibintai primins apie būtinybę laiku sužinoti ŽIV statusą, nes laiku pradėtas gydymas ženkliai sumažina mirčių nuo AIDS skaičių.

Mirusiųjų nuo AIDS atminimo diena visame pasaulyje minima trečiąjį gegužės sekmadienį. Šiemet jos šūkis „Išlaikykime ŽIV aktualumą“ primena, kad būtina tęsti prevencinę veiklą ir išlaikyti ŽIV ir AIDS aktualumą tarptautiniame ir nacionaliniame lygmenyse.

Vis daugiau žmonių Lietuvoje ši diena yra nuo AIDS mirusių draugų ar artimųjų atminimo diena. Nuo ŽIV epidemijos pradžios šalyje dėl AIDS mirė jau 168 žmonės. Jiems atminti bus uždegtos žvakės, paleisti dangaus žibintai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.