Žiniuoniu vadinamas V. Bikneris: „Ligą nustatau ir telefonu“

„Iš mano namų žmogus išvažiuoja geresnės nuotaikos“, – sakė gydytojas Vytautas Bikneris (75 m.). Į jo sodybą žmonės užsuka ne tik pasigrožėti aplinka, bet ir gydyti fizinių bei dvasinių ligų.

Daugiau nuotraukų (1)

Vykintė Budrytė

Jul 19, 2014, 9:13 AM, atnaujinta Feb 11, 2018, 9:16 PM

Išgirdę apie V.Biknerio gydymo metodus skeptikai tik numoja ranka. Tačiau yra žmonių, kurie tikina, kad Molėtų žiniuoniu vadinamas vyras padėjo jiems susigrąžinti sveikatą.

Šalia Molėtų esančiame Lėlių kaime gyvenantis V.Bikneris garsėja netradiciniais gydymo būdais. Jis tikina, kad sveikatą sugrąžinti gali žolelėmis, adatomis, virgulėmis, rašo „Lietuvos ryto" žurnalas „TV antena".

„Kartais užtenka pasikalbėti telefonu. Jeigu žmogus aiškiai kalba, aš pajuntu jo energiją ir žiūrėdamas į savo stalą galiu nustatyti ligą“, – staiga pareiškė iš Tauragės kilęs V.Bikneris. Jo sodyboje lankydamiesi „Lietuvos ryto“ TV laidos „Gyvenu čia“ kūrėjai kai kurių šeimininko teiginių klausėsi su šypsena.

Didelę savo gyvenimo dalį V.Bikneris paskyrė tradicinei medicinai – dirbo chirurgu ir traumatologu, vėliau persikvalifikavo ir iki šiol yra ausų, nosies, gerklės gydytojas.

V.Bikneris sakė, kad domėjimąsi netradiciniais gydymo metodais paveldėjo iš senelio, kuris buvo kariuomenės felčeris. Jis augindavo gydomuosius augalus, juos rinkdavo, tvarkydavo ir dalydavo kareiviams.

Gamta gydo geriausiai. Išėjęs į lauką ištiesk ranką, ir ji pati susiras augalą, kurį įsidėjus į burną pagerės“, – tikina V.Bikneris. Prieš griebiantis cheminių vaistų jis pataria gydytis augalais.

Įsikūrė malūno teritorijoje

„Kodėl gyvenu vienišas? Draugai mane paliko, tai taip ir gyvenu“, – šypteli V.Bikneris.

Tautodailininko V.Biknerio bičiuliai juokauja: „Moteriai šiuose namuose, ko gero, būtų per daug darbo – reikėtų valyti dulkes nuo daugybės Vytauto dirbinių.“

Vyras sutvarkė buvusio seno vandens malūno teritoriją, pristatė čia ąžuolinių skulptūrų ir pats įsikūrė. Jo sodyboje yra krioklys, o virš upelio įrengta terasa, skirta apmąstymams.

„Tai energetiškai tinkamiausia vieta, kur geriant kavą ar arbatą organizmas pats išsivalo“, – aiškino V.Bikneris, kuris kasdien maudosi krioklyje. Šią procedūrą siūlo ir svečiams.

Mėnesių simboliai

V.Biknerio sodybai oficialiai yra suteiktas skulptūrų parko statusas. Ant kalvos ratu sustatyta dvylika medžio skulptūrų, kurios simbolizuoja mėnesius.

„Priėjus prie savo gimimo mėnesio vyrams reikia prisiglausti prie dešiniojo skulptūros žando, o moterims – prie kairiojo. Tuomet išsipildys jūsų norai“, – sakė V.Bikneris.

Sodyboje yra ir daugiau skulptūrų. Šeimininkas tikina, kad vaikštant šalia jų galima įsikrauti teigiamos energijos.

Lazdelė – stebuklinga?

Laidos kūrėjams Vytautas pademonstravo virgules – metalines sulankstytas lazdeles.

„Naudodamasis jomis žmogus gali padėti sau. Virgulės padeda susirasti vandens, pamestą daiktą ar net draugą. Su virgulėmis galima išsirinkti vakarui tą rūbą, kuris geriausiai tinka“, – pasakojo V.Bikneris.

Jis teigė, kad virgules gali pasigaminti kiekvienas norintis.

„Paimkite 90 centimetrų metalinę lazdelę ir sulenkite ją į priešingas puses stačiais kampais dviejose vietose: 30 centimetrų nuo vieno galo ir 45 cm – nuo kito, – aiškino V.Bikneris. – Taip sulankstytą lazdelę apvyniokite metalo viela. Kad būtų patogiau laikyti, galima pasigaminti medinę įmovą. Pats gali ją sukinėti kaip tik nori, bet lazdelės visada pasisuks į tą pusę, kurioje yra tavo ieškomas daiktas.“

V.Bikneris laidos kūrėjams pademonstravo, kaip virgulėmis nustatoma, kurioje vietoje po žeme yra vandens telkinys.

Metalas kaupia energiją

„Ar virgulėmis galima nustatyti ligas?“ – teiravosi laidos vedėja D.Meiželytė.

„Galima, – tikino Vytautas. – Bet tai reikia daryti gamtoje. Be to, ligonis prieš tai daugmaž turi pasakyti, kas jam yra.

Metalinės lazdelės klauso ne tik savo savininko. Jas galima perduoti kitiems ir išmokyti jomis naudotis. Tačiau prieš tai reikia numesti virgules ant žemės, kad išsisklaidytų jas turėjusio asmens energija.

Net paėmę į rankas keptuvę, kuria anksčiau naudojosi nervingas žmogus, jūs kurį laiką jausite jo energetiką.“

Įspūdinga kaktusų kolekcija

Įspūdingoje Vytauto sodyboje – daugybė retų augalų. Juos vyras perka turguje arba botanikos sode.

V.Bikneris taip pat kolekcionuoja kaktusus. Šiuo metu jo kolekcijoje yra apie 190 skirtingų kaktusų.

Per jo sodybą tekančiame upelyje mirksta ąžuolų rąstai, kurie vėliau virs skulptūromis.

V.Biknerio valdose yra ypatinga aikštelė. Joje pagal inkų (XV–XVI a. Pietų Amerikoje gyvenusi indėnų gentis) tradicijas ir ženklus įrengtas kosmoso modelis.

Jame yra centrinė figūra ir keturios figūros, išsidėsčiusios aplinkui, simbolizuojančios pasaulio kryptis – šiaurę, pietus, rytus ir vakarus.

„Žmogui, turinčiam dvasinę negalią, patariu prisiglausti prie centrinės figūros. Netrukus jis pajunta vidinę šilumą“, – pasakojo V.Bikneris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.