Dantų defektus paslepiančios plokštelės: pliusai ir minusai

Užtenka vieno apsilankymo

Klijuojamos plokštelės nėra rekomenduojamos turintiems sveikus dantis, tačiau norintiems tiesiog baltesnės šypsenos.<br>123rf nuotr.
Klijuojamos plokštelės nėra rekomenduojamos turintiems sveikus dantis, tačiau norintiems tiesiog baltesnės šypsenos.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 1, 2014, 12:32 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 2:31 PM

Užtenka vieno apsilankymo

Estetinė odontologija – brangus malonumas, tad mokslininkai ieškojo įvairių alternatyvų, galinčių padėti sutaupyti pinigų, tačiau padedančių turėti gražią šypseną. Šveicarai sukūrė ant dantų klijuojamas plokšteles, skirtas dantų defektams šalinti. Plokštelės, kurias medikai vadina laminatėmis, yra gaminamos pramoniniu būdu, tad jų kaina yra ženkliai mažesnė nei individualiai laboratorijoje gaminamų produktų.

„Aukštos kokybės dantų plokštelės yra pagamintos iš nanohibridinio kompozito – užklijuotos ant dantų paviršiaus plokštelės suteikia jiems formą ir baltumą“, – pasakojo klinikos „Grožio chirurgija“ odontologė Rūta Abloževičienė.

Odontologės teigimu, klijuojamos plokštelės – išeitis turintiems jautrius, silpnus ir papilkėjusius dantis. Kad žmogus atnaujintų šypseną, užtenka vieno apsilankymo pas odontologą. Klijuojamų plokštelių asortimentas – pakankamai platus, kad kiekvienam pacientui būtų galima pritaikyti individualią plokštelių formą ir spalvą.

Dantų šlifavimas – neišvengiamas

„Jei dantys yra sveiki ir gražūs, reikia pasvarstyti, ar šios plokštelės iš tikrųjų geriausiai padeda išpildyti norus. Jos tinka, kai reikia keisti dantų spalvą, nedidelį dantų kreivumą, netenkinančias formas ir šalinti traumų pasekmes, pavyzdžiui, nuskilus dančiui", – sako R. Abloževičienė.

Klijuojamos plokštelės nėra rekomenduojamos turintiems sveikus dantis, tačiau norintiems tiesiog baltesnės šypsenos – prieš klijuojant plokšteles dantų paviršius, tarpdančiai yra kandamasis kraštas yra šlifuojami, tad, nors ir minimaliai, jie yra pažeidžiami.

Taip pat kartą gyvenime užsidėjęs tokias plokšteles žmogus lieka pririštas prie jų visą gyvenimą. Plokštelės išsilaiko apie 7-10 metų, praėjus šiam laikotarpiui jas reikia atnaujinti.

 Be to, norint atnaujinti dantų spindesį kartą ar du per metus reikia pas odontologą apsilankyti dantų poliravimui.

Odontologė R. Abloževičienė sako, kad kiekvienas gydytojas pirmiausia turėtų šsiaiškinti, ko pacientas nori, tikisi ir kiek pinigų jis gali išleisti. Daugelis pacientų priemones renkasi pagal savo finansus – tad nuo to priklauso ir odontologo siūlomi dantų korekcijų sprendimai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.