Šiuo sveiku ir vėsiu gėrimu ir dabar galima mėgautis ištisus metus. Konservuotoje suloje išlieka visos naudingosios medžiagos - vitaminai C, PP, mikroelementai, amino rūgštys, fruktozė ir gliukozė.
Išgėrę sulos papildome organizmo kalio, kalcio, natrio, magnio, geležies, mangano ir vario atsargas. Vasarą, kai organizmas prakaituodamas netenka daug medžiagų, tai ypač svarbu.
Sula itin vertinga tuo, kad joje yra kalio – mikroelemento, saugančio nuo širdies ir kraujagyslių ligų, reguliuojančio kraujospūdį.
Daugelio šalių liaudies medicinoje sula vertinama dėl savo antimikrobinių savybių, teigiamo poveikio odos, inkstų, šlapimo takų ligomis sergantiems žmonėms.
Beržų sula naudinga ir žmonėms, sergantiems inkstų akmenlige, nes ji šalina iš organizmo druskas. Turintiems negyjančių žaizdų padeda sulos kompresas, skatinantis audinių atsinaujinimą.
Sula palengvina reumatu bei padagra sergančiųjų būklę, ji naudojama mažakraujystei, bronchitui, anginai, egzemai gydyti.
Suloje ištirpusios naudingosios medžiagos neapkrauna kepenų. Kasdien prieš valgį išgerta stiklinė sulos apsaugos ne tik nuo vitaminų ir mikroelementų trūkumo, bet ir nuovargio bei depresijos. Sterilizuota sula savo vertingas savybes išlaiko ilgą laiką, todėl skaniu ir sveikatai itin naudingu gėrimu galima mėgautis ištisus metus, ne tik pavasarį, kai sula renkama.