Sveikai gyventi tampa madinga

“Kokiame ten projekte dalyvauji? Gal dar nevėlu prisijungti? Kur ir kada sportuojat?” – tokių ir panašių bičiulių klausimų lavinos kone kasdien sulaukia šeši vilniečiai, davę sau žodį šešias savaites sveikai maitintis ir aktyviai sportuoti prižiūrimiems profesionalaus trenerio.

Vasarą Vilniuje vyksta nemažai treniruočių gryname ore.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Vasarą Vilniuje vyksta nemažai treniruočių gryname ore.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 9, 2014, 12:09 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 11:06 AM

Kvietimą ryžtis tokiam iššūkiui jie aptiko socialinio tinklo “Facebook” paskyroje „Live Active Lietuva”, vienijančioje aktyviai gyventi siekiančius ir idėjų, kaip sportuoti, ieškančius žmones.

Iš daugiau nei šimto užsiregistravusių į projektą „Stipresnis Aš ” organizatoriai atrinko ir subūrė šešių žmonių komandą – tris merginas ir tris vaikinus.

”Kuris laikas žvalgiausi, kur galėčiau pasportuoti, ir pamatęs kvietimą laimėti nemokamas treniruotes iškart susidomėjau. Maniau, nieko neprarasiu pabandęs. Susikūriau anketą ir sulaukiau kvietimo prisijungti”, – pasakojo 35 metų vilnietis Kęstutis Taučkėla.

Per pirmąją treniruotę liepos viduryje profesionalus treneris Ričardas Kulis patikrino kiekvieno komandos nario fizinį pasirengimą ir rekomendavo mitybos planą šešioms savaitėms. Nuo tol du kartus per savaitę po valandą projekto dalyviai su treneriu lieja prakaitą sostinės Vingio parke, o vėliau savarankiškai tobulina jiems skirtą namų užduotį.

Sekmadieniais Vilniaus Gedimino prospekte vykstančio renginio „Sekmadienis – sporto diena” metu paaiškėja, kuris iš komandos narių namų užduotį atliko geriausiai.

Jų treniruotę ir varžybas sostinės centre gali stebėti visi norintys ir net išbandyti save atliekant savaitės užduotį – tereikia sekmadienio rytą pradėti Gedimino prospekto atkarpoje nuo „Lietuvos pašto“ iki Katedros aikštės. Ten nestinga įvairios sportinės veiklos, vyksta nemokamos jogos, stalo teniso, kovos menų bei kitų sporto šakų treniruotės.

Vienu iš šešių projekto dalyviu tapęs K.Taučkėla, vadovaujantis nedidelei kompiuterinius žaidimus kuriančiai kompanijai, nesitikėjo, kad kiti komandos nariai bus gerokai jaunesnis ir fiziškai stipresni už jį. Pirmos dvi treniruotės šiek tiek numušė ūpą, vyras jautėsi silpniausia komandos grandis.

„Pratimai, kuriuos atliekame per treniruotes, iš pažiūros nei neįprasti, nei labai sudėtingi: bėgimas, atsispaudimai, pritūpimai ir panašiai. Tačiau treneris juos pasuka taip, kad nuvaro nuo kojų ir svajoji tik apie dušą.

Iš pradžių buvo labai sunku, norėjosi viską mesti, bet dabar, baigiantis ketvirtai treniruočių savaitei, jau padarau beveik viską, ką ir kiti komandos nariai. Ir jau neramu, ar galėsiu gyventi be tokių treniruočių pasibaigus šiam iššūkiui“, – kalbėjo K.Taučkėla.

Sekmadienio rungtyse pergales vieną po kitos skina Vilniaus universiteto studentė Rugilė Šilalytė. 21 metų mergina vienąsyk pranoko komandos narius atlikdama posūkius į šonus pakeltomis kojomis ir laikant rankose sunkų kamuolį, kitąsyk – šuoliuodama su posūkiais klūpomis.

Atkaklumo vilnietė nestokojo ir anksčiau, bet pastaruoju metu stebina pati save. Abi rungtis ji laimėjo antruoju bandymu. Kai jau atrodė, kad jėgos išseko, tarsi atsivėrė antras kvėpavimas ir Rugilė pagerino savo rezultatus.

„Didžiausias iššūkis man buvo kasdien atsisakyti kavos, saldumynų, padažų. Jų leidžiama tik kartą per savaitę, sekmadienį, tačiau saikingai. Valgome daug vaisių, daržovių, vištienos, jautienos, žuvies, riešutų, avižinės košės, kiaušinių“, – vardino Rugilė. Ji džiaugiasi pajutusi, kiek daug sportuojant lemia tikėjimas savo jėgomis.

Treniruotis mergina stengiasi kasdien, nesustoja net poilsiaudama su draugais. Ruošdama sekmadienio varžyboms Rugilė sportavo vietoj sunkaus kamuolio rankose laikydama arbūzą.

„Rezultatai mane ir džiugina, ir stebina. Šis projektas – pozityvumo bomba! Energijos – nors kibirais nešk! Labiau pasitikiu savimi ir galiu pasigirdi, kad tapau dviem kilogramais lengvesnė“, – džiaugėsi iššūkio „Stipresnis AŠ“ dalyvė, likus kiek daugiau nei savaitėms iki projekto pabaigos.

Puikiai sekasi ne tik Rugilei, bet ir ją „Live Active Lietuva“ profilyje palaikantiems žmonėms. Teisingai atspėję savaitės rugties nugalėtoją trys laimingieji laimi įvairių prizų aktyviam gyvenimui,

Šešias savaites projektas truks ne atsitiktinai.

Trenerio R.Kulio teigimu, per tokį laiką sportuoti tampa įpročiu, kūnas ima reikalauti sportinio krūvio. Įveikus pirmuosius raumenų skausmus ir organizmo pasipriešinimą, pajuntami pirmieji pokyčiai bei rezultatai – saldus sunkaus darbo vaisių skonis.

Sportas tampa malonumu, tokia pat būtinybe, kaip ir maistas. O kai ima sektis, kai jauti kitų palaikymą, pasidaro dar smagiau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.