Kaip keisti mitybą atėjus rudeniui?

Atėjus rudeniui dienos trumpėja, naktys tampa vėsesnės ir jūsų organizmo biologinis laikrodis visokeriopai stengiasi prisitaikyti prie šių pokyčių. Kaip padėti savo kūnui šiuo sudėtingu laikotarpiu?

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 28, 2014, 7:00 AM, atnaujinta Jan 29, 2018, 9:44 AM

Rudenėjant gauname mažiau saulės šviesos, tad žurnalas „Shape“ pataria vartoti daugiau maisto produktų, kuriuose yra vitamino D arba jo papildus. Vitaminas D stiprina kaulus, be to, gali padėti išvengti tam tikrų vėžio rūšių. Žurnale „PloS One“ paskelbtas tyrimas, kurio rezultatai parodė, jog keičiantis sezonams pablogėja nuotaika. Laimei, reguliari mankšta gali padėti to išvengti.

Yra ir kitas būdas, padėsiantis kovojant su sezonine nuotaikų kaita, – vartokite šiek tiek daugiau angliavandenių. Biologinės psichiatrijos tyrimas parodė, jog maistas, turintis didelį kiekį angliavandenių, gali pakelti nuotaiką. Taip yra dėl to, kad angliavandeniai padidina insulino lygį, kuris padeda aminorūgščiai triptofanui gaminti nuotaikos hormoną serotoniną.

Vis dėlto būkite atsargūs ir nepersistenkite vartodami angliavandenius.

Parengė Neringa Šarmavičiūtė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.